Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ρήγμα στην κυβέρνηση και στο βάθος εκλογές; - Ο Π.Καμμένος επιμένει σε παραίτηση Μουζάλα και απειλεί με ηρωική έξοδο (video)



Κυβερνητική κρίση έχει προκαλέσει η εθνικά επιζήμια δημόσια αναφορά του Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Ο Πάνος Καμμένος επιμένει στην παραίτηση του, ενώ οι ΑΝΕΛ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης τους από την κυβέρνηση και συνεδριάζει εκτάκτως για το λόγο αυτό η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποπέμψει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί και ενδεχομένως να φέρει πιο κοντά τις εκλογές που κάποιοι τις προσδιορίζουν ακόμη και μέσα στην άνοιξη, καθώς αξιολόγηση και μεταναστευτικό πρόβλημα δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την κυβέρνηση.

Ωστόσο κάποιοι άλλοι διαβάζουν διαφορετικά το ενδεχόμενο εκλογών. Θεωρούν πώς μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τις προκαλέσει έχοντας κλείσει το θέμα της αξιολόγησης και ανοίγοντας το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Κάτι που θα του έδινε πόντους, όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές και θα στρίμωχνε ακόμη περισσότερο τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι εγκλωβισμένος στις αμαρτίες του παρελθόντος του κόμματος του.

Μην ξεχνάμε πώς έχει αποφασιστεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της διαφθοράς, εκεί όπου η κυβέρνηση “πατάει” τη ΝΔ για τη λίστα Μπόργιανς, τη λίστα Λαγκάρντ, το κύκλωμα των εκβιαστών” και αρκετά ακόμη ζητήματα.

Μάλιστα χθες ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πώς ο Αλέξη Τσίπρας εκβιάζει τους βουλευτές του με εκλογές την Κυριακή του Θωμά για να ψηφίσουν την αξιολόγηση. Δήλωση που δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία.

Το ενδεχόμενο των εκλογών πιθανόν να αξιολογεί τώρα και ο Πάνος Καμμένος, και επιχειρεί στροφή στο θέμα του προσφυγικού ζητώντας την παραίτηση Μουζάλα. Και λέμε στροφή γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν αυτός που δέχθηκε να μετατραπούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε “ορντινάτσα” ενός συστήματος υποδοχής και περίθαλψης των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Ανακάλυψε φαίνεται με καθυστέρηση ο κ. Καμμένος πώς το παιχνίδι ήταν στημένο και ο εγκλωβισμός εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα αποφασισμένος. Όπως στημένο είναι και το παιχνίδι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που υπερασπίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η μόνη κερδισμένη μέχρι στιγμής είναι η Τουρκία.

Μιλώντας λοιπόν πρiν από λίγο στο Mega o Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι συγκάλεσε την ΚΟ των ΑΝΕΛ για να συζητηθεί το θέμα Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια.

«Για να στηρίξουμε την κυβέρνηση εμείς πήραμε σκληρές αποφάσεις. Ο Π. Σγουρίδης παραιτήθηκε μόνος του. Ο Δημήτρης Καμμένος παραιτήθηκε για να διευκολύνει την κυβέρνηση για ένα tweet. Ο Παύλος Χαϊκάλης αποκλείστηκε από στις λίστες παρότι ξέραμε ότι έχει δίκιο.

Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί έχοντας παραδεχθεί ότι έκανε σφάλμα. Στην πολιτική και τη ζωή όσοι κάνουν γκάφες τις πληρώνουν. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει στην Ευρώπη να έχουμε τέτοιου είδους δηλώσεις που είναι εθνικά επιζήμιες. Ο κ. Μουζάλας πριν ένα μήνα έκανε εκτίμηση για 150.000 πρόσφυγες, δεν γίνεται τέτοια λάθη να τα καταπίνουμε όταν θίγουν εθνικά ευαίσθητα θέματα. 

Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει ο κ. Μουζάλας θα παίζει ένα βίντεο να λέει Μακεδονία της πΓΔΜ» είπε ο κ. Καμμένος.

«Εγώ μίλησα με τον πρωθυπουργό. Σας διαβεβαιώ ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα. Δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Εγώ ενημέρωσα τον Τσίπρα για τη δήλωση Μουζάλα. Του είπα εγώ ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω στηρίζοντας έναν υπουργό που έκανε αυτό το έγκλημα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό που είπε χθες βράδυ αποτελεί τεράστια εθνική ζημιά.

Κι όμως ο κ. Καμμένος πρίν από λίγο καιρό στήριζε τον Γιάννη Μουζάλα και έδινε συνεντεύξεις μαζί του, όταν και στο παρελθόν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία”. Απλά τώρα το θέμα είναι στην επικαιρότητα.

Η κ. Παπαδοπούλου επιβεβαίωσε ότι ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα αργά το βράδυ και του ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ενώ υπογράμμισε: «Περιμένουμε την παραίτηση του κ. Μουζάλα και την αντίδραση του πρωθυπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.