Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Όπου φύγει, φύγει τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη… τους ξεφτίλισαν τα παλικάρια μας - Διαδοχικοί εγκλωβισμοί τουρκικών μαχητικών F-16 από τα ρωσικής κατασκευής ελληνικά SHORADS OSA/AK (video)Σε εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών F-16 που πέταξαν σήμερα πάνω από το ελληνικό έδαφος στις Οινούσσες προχώρησαν οι Μοίρες των κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς OSA/AK από τη νήσο Χίο.

Εκτός από τα ρωσικής κατασκευής OSA/AK και τα VSHORADS ASRAD Hellas, παρακολούθησαν τα τουρκικά μαχητικά, ενώ σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων τα ρυμουλκούμενα αντιαποβατικά συστήματα Zu-23-2 βγήκαν από τις μονάδες και το προσωπικό έλαβε θέσεις μάχης από το πρωί. 

Πρακτικά οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών βίωσαν αυτό που ένιωσαν οι συνάδελφοί τους του F-4E 2020 Terminator που εγκλωβίστηκαν στο βίντεο που θα δείτε σε άλλο νησί του Αιγαίου. Τα OSA/AK που έχουν παραληφθεί από την Ρωσία και παλαιότερα από τα ανατολικογερμανικά αποθέματα, είναι τα μοναδικά σοβαρά αντιαεροπορικά μέσα που μπορούν να ακλύψουν ακτίνες δράσεις μέχρι τα 12 χλμ. στα νησιά.

Μπορούν να εγκλωβίσουν ταυτόχρονα έως και τρία τουρκικά μαχητικά και να κατευθύνουν εναντίον τους 6 βλήματα το λεπτό.

Να σημειωθεί πώς οι πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες των τουρκικών μαχητικών μέχρι σήμερα γινόντουσαν από τα 5.500 πόδια έως και τα 20.000 πόδια.

Μιλάμε δηλαδή για μία απόσταση των περίπου 2 έως 7 χιλιομέτρων. Σήμερα σαφώς "ανέβηκαν" υψόμετρο υπό τον φόβο των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων. Κάτι που σημαίνει ότι έλαβαν καθαρά το "μήνυμα" στην τουρκική Αεροπορία, όπως έλαβαν και τα μέτρα τους...

Πάντως, τα συστήματα είναι παλαιά, οριακά καλύπτουν-αν καλύπτουν- τις ανάγκες άμυνας των νησιών απέναντι στα τουρκικά μαχητικά και μόνο η δεδομένη ικανότητα των χειριστών τους (έχουν εντυπωσιαστεί όλοι οι Ρώσοι εκπαιδευτές των ελληνικών α/α που κατά καιρούς έρχονται στην Ελλάδα, από την ικανότηά τους, αντίθετα με αυτή την Αράβων, όπως οι ίδιοι οι ρώσοι λένε...) εγγυάται ότι έστω και αυτό το παλαιό σύστημα (τεχνολογία '70 και αναβάθμιση στην δεκαετία του '80) θα έιτουργήσει αποτελεσματικά...

Σε ότι αφορά τους λόγους της τουρκικής φρενίτιδας των τελευταίων ημερών, στο υπουργείο Εθνικής Αμυναςεκτιμούν ότι έχει σχέση με την πτήση της Ολλανδής υπουργού Αμυνας από την Χίο στις Οινούσσες, σε συνάρτηση με την γενικότερη προσπάθεια της Τουρκίας να πείσει (μάλλον πρώτα απ'όλους των εαυτό της) ότι μερικές δεκάδες νησιά στο Αιγαίο δεν έχουν προσδιορισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς και άρα... μπορεί να είναι και τουρκικά!

Το μεσημέρι ενα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:32 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε τις ακόλουθες πτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος:

την 11:33, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια την 11:41,

άνωθεν ν. Παναγιά, στα 26.000 πόδια την 11:46,

άνωθεν ν. Παναγιά, στα 26.000 πόδια την 11:50,

άνωθεν ν. Παναγιά, στα 25.500 πόδια την 11:53

άνωθεν ν. Παναγιά στα 26.000 πόδια την 12:19

άνωθεν ν. Οινουσσών στα 34.000 πόδια

Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως ν. Χίου. Τα OSA/AK σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ "λόκαραν" τα τουρκικά μαχητικά καθώς βρίσκονταν σε όλες τις υπερπτήσεις τους εντός του βεληνεκούς τους. Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA/AK οποία έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 12 χιλιόμετρα.

Ακολουθεί το βίντεο από παλαιότερο εγκλωβισμό τουρκικού F-4 από ελληνικό αντιαεροπορικό OSA/AK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.