Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Από 37% ως 54% μειωμένο το μέρισμα για 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου(λίστα)Ψυχρολουσία περιμένει σήμερα 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου που θα σπεύσουν στα ΑΤΜ και στις τράπεζες για να πληρωθούν το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς θα διαπιστώσουν ότι τα νέα μηναία ποσά είναι μειωμένα από 37% ως 54% για την πλειοψηφία των δικαιούχων.

Μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα για 19.432 δικαιούχους οι οποίοι παίρνουν το κατώτατο μέρισμα, που από τα 58 ευρώ που ήταν κατά μέσο όρο μειώνεται στα 22,90 ευρώ, με ψαλίδι κατά 60,5%.

Περίπου 26.367 μερισματούχοι οι οποίοι χάνουν τελείως το μέρισμα και μάλιστα το ΜΤΠΥ θα τους ζητήσει να επιστρέψουν και αυτά που πήραν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάιο για να συμψηφίσει τις περικοπές που ισχύουν από την 1η/1/2016!

Τα νέα ποσά περάστηκαν από χθες το απόγευμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σήμερα είναι κυριολεκτικά «μαύρη Παρασκευή» για όλους.

Δείτε τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, διευθυντές και υπάλληλοι υπουργείων μετά τις περικοπές, μέσα από τα τελικά μητρώα πληρωμών που δόθηκαν από το ΜΤΠΥ στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί στην ΗΔΙΚΑ.

Ιδού οι μειώσεις με παραδείγματα (μικτά ποσά προ φόρου):

 • Υπάλληλος ΠΕ (γυναίκα εκπαιδευτικός) με 35 έτη:
  Από 201 ευρώ στα 116 ευρώ (-43%).
 • Υπάλληλος ΔΕ με 39 χρόνια:
  Από 214 ευρώ στα 108 ευρώ (-49%)
 • Υπάλληλος ΔΕ με 39 έτη και διαδοχική ασφάλιση:
  Από 180 ευρώ στα 82 (-54%)
 • Αστυνομικός με 35 έτη:
  Από 226 ευρώ στα 144 ευρώ (-37%).

Διευθυντής υπουργείου με 35 έτη και επίδομα θέσης:
Από 165 ευρώ στα 91 ευρώ (- 37,5%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.