Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σαν σήμερα: Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην εξουσία (βίντεο)



18 Οκτωβρίου 1981:  Η μέρα που άλλαξε για πάντα την Ελλάδα. Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε εθνικές εκλογές με τον Ανδρέα Παπανδρέου για πρώτη φορά πρωθυπουργό.

Με συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Εδώ και τώρα αλλαγή», ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε την Νέα Δημοκρατία και τον Γεώργιο Ράλλη με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,06%.

Το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 172 έδρες, η ΝΔ με 35,87% των ψήφων κατέλαβε 115 έδρες και το ΚΚΕ με 10,93% 13 έδρες. Τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν δεν κατάφεραν να εκλέξουν κανένα βουλευτή.

Μόλις διαφάνηκε η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, ο Ράλλης συνεχάρη τον Παπανδρέου για τη νίκη του και τις επόμενες ημέρες έγινε ομαλά η παράδοση της εξουσίας.

Επτά χρόνια μετά την αποκατάσταση των θεσμών, η ομαλή κυβερνητική αλλαγή του 1981 αποδείκνυε με τον πιο περίτρανο τρόπο την οριστική εδραίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Το πρωτοσέλιδο των Νέων στις 19 Οκτωβρίου του 1981


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στις 19 Οκτωβρίου του 1981


Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σύνταγμα στις 15 Οκτωβρίου 1981 η ορκωμοσία του Ανδρέα Παπανδρέου και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή στις 22 Νοεμβρίου 1981

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/18/2016 12:12 μ.μ.

    Αυτός ήταν ηγέτης!!!.... όχι σαν αυτούς που μας κυβερνούν τώρα τους σαχλαμάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.