Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

«Φοβήθηκα...»: Τι εξήγηση δίνει ο αστυνομικός που ψέκασε χθες τους ηλικιωμένους διαδηλωτές (video)«Φοβήθηκα ότι θα υπάρξουν νεκροί γι' αυτό έριξα χημικά προς τα πόδια των συνταξιούχων». Με αυτά τα λόγια απολογήθηκε στους ανωτέρους του ο αστυνομικός που χθες ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που έχει διαταχθεί.

Όπως είπε ο αστυνομικός την ώρα που οι συνταξιούχοι άρχισαν να σπρώχνουν την κλούβα, ακριβώς από πίσω υπήρχαν αστυνομικοί και φοβήθηκε ότι θα υπήρχαν θύματα. Ετσι ενστικτωδώς, και χωρίς να ενημερώσει, προχώρησε σε χρήση χημικών, τρεις φορές με τη φυσούνα, προς τα πόδια των διαδηλωτών, για να διαλυθεί το πλήθος.

Το Αρχηγείο χθες διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση που πρέπει μέσα σε 20 μέρες να βγάλει αποτέλεσμα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραπτώματα, θα γίνει ΕΔΕ.

Η έρευνα ανατέθηκε σε ταξίαρχο της Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος από την πρώτη έρευνα από τις κάμερες και τις φωτογραφίες διαπίστωσε ότι από τη διμοιρία ένας κρατούσε στα χέρια φυσούνα ο οποίος και έριξε τρεις φορές, ήπιας δράσης δακρυγόνο και ένας δεύτερος, που στεκόταν πίσω από τη διμοιρία έριξε ένα δακρυγόνο με τη μορφή χειροβομβίδας.

Έτσι αποφασίστηκε να κληθούν ο επικεφαλής των μέτρων στην Ηρώδου Αττικού, οι δύο που έριξαν χημικά, όλοι οι αστυνομικοί της διμοιρίας και ο επικεφαλής των μέτρων στο κέντρο της Αστυνομίας.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι είχε δώσει εντολή να μην περάσουν οι διαδηλωτές προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δεν είχε διατάξει να γίνει χρήση χημικών.

Η στιγμή που έριξαν τα χημικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.