Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Εντός Νοεμβρίου το voucher για 23.000 ανέργους 29-64 ετώνΤο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Εγγυημένης Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους, μέσω της χρήσης επιταγής κατάρτισης (voucher) αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε όταν το πρόγραμμα ξεκινήσει κι αρχίσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις, να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Η δράση απευθύνεται σε 23.000 ανέργους κυρίως με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αλλά και σε απόφοιτους ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής, κατάρτισης και απασχόλησης, γνωστό ως voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο ανακλήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιογραφικού των ωφελουμένων, προκειμένου να μπορούν με αξιώσεις να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Στο εξής όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ. Επίσης το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων (πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνο για το 25% των ωφελουμένων).

Ειδικότερα το πλαίσιο δράσης του προγράμματος διορθώνεται ως εξής:

- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε 59 ειδικότητες αιχμής 10 αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

- Πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η οποία δεν θα υπερβαίνει του 5 μήνες. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε κλάδους αιχμής όπως: εμπόριο, logistics, ΤΠΣ (τεχνολογίες πληροφορικής), τρόφιμα, ποτά, βιομηχανία, ενέργεια, περιβάλλον, έργα υποδομών και τεχνικά επαγγέλματα.

- Υπηρεσίες συμβουλευτικής για την επιλογή ειδικότητας κατάρτισης - πιστοποίησης προσόντων, τοποθέτησης σε επιχείρηση πρακτικής και υποστήριξη της πρόσληψης μετά την ολοκλήρωση.

- Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης.

- Εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι άνεργοι με την ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης.
 
Η διάρκεια της κατάρτισης για κάθε ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες. Η ημερήσια διάρκεια υλοποίησης κάθε προγράμματος για το θεωρητικό μέρος είναι κατά μέγιστο 6 ώρες. Η διάρκεια του πρακτικού μέρους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6 ώρες ημερησίως. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης θα υπάρχει, σύμφωνα με το Έθνος, δυνατότητα για 6μηνη απασχόληση. Ειδικότερα προβλέπεται πρόσληψη με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην πρακτική άσκηση, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο 50% των καταρτισθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.