Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το σενάριο ενός αληθινού… «The Walking Dead»



Το σενάριο ενός αληθινού… «The Walking Dead» εξέτασαν ερευνητές με την βοήθεια υπολογιστή.

Ένα νέο μοντέλο προσομοίωσης υπολόγισε πόσο καιρό θα χρειαστεί αν ένας πραγματικός ιός «ζόμπι» εξαπλωθεί πάνω στην ανθρωπότητα. Αναπτύχθηκε από την Argonne National Laboratory και το μοντέλο βασίζεται στο ίδιο είδος προσομοίωσης που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της εξάπλωσης ασθενειών όπως ο ιός του Έμπολα, σύμφωνα με το cnet.

Με το κέντρο της επιδημίας να ξεκινάει από την πόλη του Σικάγο, οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσα σε μόλις 60 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση.

Το μοντέλο δείχνει ότι μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Σικάγο θα έχουν μετατραπεί σε «περιπατητές», ενώ ένα επιπλέον μισό εκατομμύριο θα έχουν καταλήξει νεκροί.

Τα ευρήματα απηχούν την πλοκή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «The Walking Dead», στην οποία ένας ιός καταφέρνει να αφανίσει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας σε λιγότερο από δύο μήνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μοντέλο του υπολογιστή επιτρέπει επίσης να δούμε πώς η εφαρμογή των διαφορετικών στρατηγικών από τις τοπικές αρχές θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση των πολιτών στο πώς να σκοτώνουν τα ζόμπι και η δημιουργία ενός συστήματος επικοινωνίας φαινόταν να προσφέρει την ευκαιρία να διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων στη ζωή μετά από το αρχικό ξέσπασμα του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.