Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Συναγερμός στα νησιά: Οι δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια!




Η τουρκική προκλητικότητα  έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό όχι μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και την πολιτική προστασία - Ήδη δήμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά κυρίως στα νησιά ενημερώνουν τους πολίτες για τα καταφύγια σε περίπτωση πολέμου

Όπως θα διαπιστώσετε, οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού. Επίσημα όλοι μιλούν για «σεισμό» και φυσικές καταστροφές.

Ή κάτι γνωρίζουν για επικείμενη μεγάλη φυσική καταστροφή ή συμβαίνει κάτι άλλο…

Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

Οι χώροι καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες όπως παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:




Σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας έχει ορίσει και οριοθετήσει ως χώρους καταφυγής πολιτών σε περίπτωση σεισμού τα παρακάτω 48 σημεία:

Στη Θηρασία : Το ελικοδρόμιο και ο χώρος ιατρείου – γήπεδο 5×5 στο Μανωλά και ο χώρος του βιολογικού στον Ποταμό (3)

Στην Οία: Η πλατεία λεωφορείων ΚΤΕΛ, η πλατεία τουριστικών λεωφορείων, η πλατεία Φοινικιάς, η πλατεία αφαλάτωσης, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο Θόλο και η αυλή του Δημοτικού Σχολείου με την πλατεία και τη δεξαμενή (6)

Στο Ημεροβίγλι: Το γήπεδο μπάσκετ, το γήπεδο 5×5 και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης Γαλή (3)

Στον Κάτω Βουρβούλο: Η κεντρική πλατεία, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το πάρκο οδικής βοήθειας (3)

Στον Άνω Βουρβούλο: Η πλατεία του χωριού και ο περιβάλλοντας χώρος του Ιερού Ναού Αγίας Μονής (2)

Στα Φηρά: Η πλατεία Αγίου Γερασίμου, η παιδική χαρά με το χώρο στάθμευσης στο Φηροστεφάνι, ο περιβάλλοντας χώρος της αίθουσας Κοντοχωριανών καθώς και η ιδιωτική παιδική χαρά “Ροδιές”, ο ιδιωτικός χώρος camping – κατοικιών, ο χώρος στάθμευσης έναντι του ΓΕΛ και το γήπεδο του Πανθηραϊκού (7)

Στον Καρτεράδο: Η κεντρική πλατεία, η παιδική χαρά, το γήπεδο και ο προαύλιος χώρος του ΔΑΠΠΟΣ (4)

Στη Μεσαριά: Το γήπεδο με την παιδική χαρά και ο υπαίθριος χώρος του εμπορικού κέντρου Καρομολέγκου. (2)

Στο Βόθωνα: Ο υπαίθριος χώρος του Δημοτικού Σχολείου και η παιδική χαρά (2)

Στην Έξω Γωνιά: Ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους (1)

Στην Επισκοπή (Μέσα) Γωνιά: Το γήπεδο Καμαρίου, η κεντρική πλατεία πρώην γραφείων κοινότητας και ο χώρος κοινοτικών σταύλων (3)

Στον Πύργο: Η έξω και η κεντρική πλατεία του χωριού, ο χώρος στάθμευσης λεωφορείων, το γήπεδο ποδοσφαίρου και η παιδική χαρά (5)

Στο Μεγαλοχώρι: Το γήπεδο, η κεντρική πλατεία του χωριού και το μετόχι (3)

Στο Ακρωτήρι: Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων οικισμού και το γήπεδο 5×5 (2)

Στο Εμπορείο: Η κεντρική πλατεία Ευαγγελισμού και το γήπεδο Λάβας (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ιδιόκτητους χώρους προβλέπεται μνημόνιο συνεργασίας για πιθανή χρήση τους.
 
Τα καταφύγια του Δήμου Σερρών

Εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του,για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού.

Βέβαια,είναι μια πολύ σωστή ανακοίνωση, που θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους Δήμους.
Λίγοι πολίτες γνωρίζουν,που θα έπρεπε να πάνε σε μια τέτοια κατάσταση. 

Στην συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

Πίνακας χώρων καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού

1.Πλατείες : ΙΚΑ – Νικομηδείας – Νίκης – Ελευθερίας – Εμπορίου – Κατακονόζι –

– Δημοκρατίας (παλιά Σφαγεία).

Κεντρικό πάρκο Ομονοίας.

Το πάρκο των χιλίων Δέντρων – Ά Καπη.

Πίνακας Καταυλισμών σε περίπτωση σεισμού (προσωρινή διαμονή)

Στρατόπεδα : Παπαλουκά – Εμ. Παπά – Κολοκοτρώνη

Πάρκο πλησίον αυτοκινητοδρομίου.

Χώροι ΤΕΙ.

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ελεύθερους χώρους (π.χ. γήπεδα ποδοσφαίρου) των Δημοτικών κοινοτήτων Λευκώνα, Σκουτάρεως, Μητρουσίου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ξηρότοπου, Μετοχίου, Αϊ Γιάννη, Κρίνου, Ελαιώνα, Οινούσας, 

Επταμύλων, Αν. Βροντού, Ορεινής, Χριστός, Λευκώνα, Αναγέννησης, Βαμβακιάς, Προβατά, Μονοκλησιάς, Άνω Καμήλας, Κάτω Καμήλας, Κουμαριάς, Αδελφικού, Κουβουκλίου, Βαμβακούσας, Πεπονιάς, Κωνσταντινάτου, Αγία Ελένης.

Σε κόκκινο συναγερμό και η Κρήτη

Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και αεροπορικού βομβαρδισμού; Υπάρχουν καταφύγια στο νομό Χανίων για τον άμαχο πληθυσμό; Αντίστοιχα, ποιοί είναι οι χώροι καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού; Ολα αυτά τα αποκαλύπτει ενημερωτικό

Πηγή: NEWS-BOMB

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/30/2018 9:18 μ.μ.

    Μέγα σκάνδαλο .
    Πολύ γνωστός δημοτικός υπάλληλος και στέλεχος της ΝΔ εμπλέκετε σε απάτη ολκής σε συνεργασία με ήδη γνωστή και τακτική θαμώνας του Τ.Α. Σαλαμίνας.
    Σε συνεργασία ενέπλεξαν σε φορολογική κομπίνα-απάτη εν αγνοία της μικροσυνταξιούχα που έχασε τελικά και τα μοναδικά της επιδόματα απ τα οποία ζούσε μέσα στην φτώχια της.
    Σύντομα νεότερα.
    Καλά, τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.