Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την 18σέλιδη προκήρυξη


Αναντίστοιχη της ψυχρότητας με την οποία εκτελέστηκαν οι δύο νεαροί και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό κομμάτι της διπλής δολοφονίας είναι η προκήρυξη που «υπέγραψε» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο.
Την επίθεση ανέλαβε -ως αναμενόταν- μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», που άφησε τη φορητή μνήμη (στικάκι USB) στο μνημείο των εκτελεσθέντων της Καισαριανής.
Όπως αναφέρει σε δημοασίευμά του το «Έθνος», αν και η Αντιτρομοκρατική έχει πειστεί για τη γνησιότητα της προκήρυξης, ο λόγος, ο τρόπος και η επιχειρηματολογία δεν παραπέμπουν σε καμία από τις γνωστές οργανώσεις του παρελθόντος. 
Στο κείμενο επικρατούν οι προειδοποιήσεις για όσους -πολιτικούς, επιχειρηματίες και απλούς ψηφοφόρους- συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή αλλά και οι απειλές για την Αστυνομία. 
Στη 18σέλιδη προκήρυξη που έχει τίτλο «Ανάληψη ευθύνης εκτέλεσης νεοναζί», ο συντάκτης ξεκινά με ένα απόφθεγμα του Μπουαναβεντούρα Ντουρούτι, Ισπανού αναρχικού που σκοτώθηκε «τον Νοέμβριο του 1936 στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους φασίστες του Φράνκο» και καταλήγει με την -παραφρασμένη έστω- ρήση του... Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες».
Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το χτύπημα της 1ης Νοεμβρίου «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος», ενώ «δικαιολογούν» το όπλο της εκτέλεσης παραπέμποντας στη δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου ότι «μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν».
Οι συντάκτες
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν συμμετείχαν στην εκτέλεση και πιθανότατα δεν ξέρουν λεπτομέρειες του χτυπήματος. Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν ότι το κείμενο «προδίδει» την ηλικία του συντάκτη, καθώς στην ιστορική αναδρομή που επιχειρεί αναφέρεται σε γεγονότα που παραπέμπουν σε «παλιό», όπως και ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιεί, όπως ο «αριστεροχουντισμός».
Σκληρό λεξιλόγιο
Εξαιρετικά σκληρό είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν και για τα δύο θύματά τους, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. «...Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά τη φαινομενική ?εξάρθρωση? της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος», σημειώνουν.
«Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη δικαιοσύνη η λαοκρατία», καταλήγει η προκήρυξη, που προαναγγέλλει νέα χτυπήματα.
Σε αντίθεση με τα παλαιότερα κείμενα τρομοκρατικών οργανώσεων, στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει αναφορά ή περιγραφή του τρόπου σχεδιασμού και δράσης της διπλής δολοφονίας, ούτε ανάλυση για όπλο-σφραγίδα ή οπλοστάσιο της οργάνωσης. Τα μέλη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων» αρκέστηκαν στη δήλωση ότι πραγματοποίησαν την επίθεση «παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής».
Στο κείμενο δεν υπάρχουν οι μηδενιστικές αναφορές των «γνωστών» οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Για τον λόγο αυτόν, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σημειώνουν ότι το ύφος δεν έχει καμία σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών», η οποία στα σύντομα κείμενά της συμπεριλαμβάνει ύβρεις, προειδοποιήσεις και στυγνές απειλές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κείμενο προέρχεται από «παλιούς», αλλά την εκτέλεση των δύο νέων ανέλαβαν «νέοι» του ίδιου ιδεολογικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.