Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ιστορίες κινηματογραφικής σπάταλης και τρέλας στο ελληνικό Δημόσιο


Θα μπορούσαν να ανήκουν στη φαντασία ή να έχουν θέση μόνο στη μεγάλη οθόνη, στο σενάριο κάποιας γκανγκστερικής ταινίας. Είναι όμως η τραγική πραγματικότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου οι έλεγχοι φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες σπατάλης. 
 
Πάρτι με κόστος που ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, πανάκριβα κουβανέζικα πούρα σε υπουργεία, «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές αλλά και μεταξωτά... δημοτικά εσώρουχα είναι μερικά από αυτά που έχει καταγράψει κατά καιρούς στις εκθέσεις του το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 
 
Οι περιπτώσεις είναι η μία πιο ακραία από την άλλη. Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε 33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές είχαν κοστίσει στο δήμο Ορμυλίας της Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα.
 
Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας από την άλλη γιόρταζαν για τους αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, αφού τους έδιναν «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο στον καθένα. 
 
Λάτρεις της καλοπέρασης και των κουβανέζικων πούρων ήταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είχαν δώσει 5.300 ευρώ προκειμένου οι επισκέπτες να καπνίζουν ό,τι και ο Φιντέλ Κάστρο.
 
Στη σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων από την άλλη έπαιρναν πολύ σοβαρά την εκπαίδευση των δευτεροετών, χαρίζοντας σε 300 από αυτούς σετ της «Στρατιωτικής Ναυτικής και Αεροπορικής Εγκυκλοπαίδειας», κάτι που κόστισε 15.000 ευρώ. 
 
Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια μπροστά στο λογαριασμό των 300.000 ευρώ που «φόρτωσε» στο Δημόσιο η Φιλοσοφική Σχολή. Το περασμένο καλοκαίρι άφησαν τα φώτα ανοιχτά στο άδειο κτίριο και ο λογαριασμός έκοψε την... ανάσα στους ελεγκτές.
 
Η εξήγηση του Πανεπιστημίου ήταν πως επρόκειτο για φώτα ασφαλείας. Ακόμη και αυτό μοιάζει... πταίσμα μπροστά στο «λογαριασμό» που προκύπτει από το σχεδιασμό ιστοσελίδων του Δημοσίου.
 
Αυτοί που έφτιαξαν το site του ΙΚΑ το κοστολόγησαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, εκείνο του Εφετείου θα αγγίξει το 1,5 εκατ., ενώ της Βουλής φτάνει τα 1.100.000 ευρώ. 
 
Η λίστα δεν έχει τέλος στις πρωτοφανείς σπατάλες στο Δημόσιο.
 
Στην Παλλήνη της Χαλκιδικής για παράδειγμα, οι δημότες πλήρωσαν 900 ευρώ για πρακτικά του Οκτωβρίου, μόνο που εκείνο το μήνα δεν έγινε καμία συνεδρίαση, ενώ στα Γρεβενά η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και αποχέτευσης στα παραστατικά που βάρυναν το δήμο με 4,5 εκατ. ευρώ ήταν κάποια εξαιρετικά... ιδιαίτερα, αφού στις αποδείξεις περιγράφονταν μεταξύ άλλων τα πρώτα «δημοτικά» μεταξωτά εσώρουχα, αξίας 3.000 ευρώ όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 
 
Στις εκθέσεις των Ελεγκτών έχουν καταγραφεί ακόμη το πορτρέτο που έφτιαξαν στο δήμο Πειραιά για να θυμούνται τον μακαρίτη δήμαρχο, το οποίο κόστισε 4.500 ευρώ όπως και ότι στη Γλυφάδα για την κηδεία του δημάρχου πλήρωσαν 37.000 ευρώ.
 
Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση της ΔΕΗ όπου οι συνδικαλιστές είχαν στήσει κομπίνα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξωτικών ταξιδιών από το 2008 ως το 2010.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.