Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Έρχονται οι σούπερ-πυροσβέστες


Ο Κεν Τσεν σχεδιαστής στη Μελβούρνη δημιούργησε ένα επαναστατικό εξωσκελετό ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται από πυροσβέστες.

Ο εξωσκελετός αυτός μετατρέπει τον πυροσβέστη σε μια ζωντανή μηχανή κατάσβεσης πυρκαγιών. Τον κάνει ένα… σούπερ-πυροσβέστη.

Ο σκελετός

Ο εξωσκελετός αυτός επιτρέπει στον πυροσβέστη να κινείται γρήγορα ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει φορτία βάρους ως και 91 κιλών. Έτσι ο πυροσβέστης θα μπορεί να εισέρχεται σε δύσβατα σημεία, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες κλπ ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό.

Φυσικά ο πυροσβέστης φορώντας τον εξωσκελετό θα μπορεί να μεταφέρει πολύ γρήγορα σε ασφαλές σημείο άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Μια ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα του εξωσκελετού είναι ότι έχει ειδικές υποδοχές στις οποίες συνδέονται οι μάνικες.

Έτσι ο πυροσβέστης θα μπορεί να πλησιάζει μια εστία φωτιάς και να ρίχνει νερό ενώ παράλληλα θα έχει ελεύθερα τα χέρια του για να εκτελεί άλλες απαραίτητες για την κατάσβεση εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.