Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δημοσκόπηση: 20 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ - Δημοψήφισμα ή εκλογές για ρήξη ζητούν οι πολίτες


Προβάδισμα είκοσι ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΝΔ και οι πολίτες ζητούν δημοψήφισμα ή εκλογές για την αποδοχή ή όχι της όποιας συμφωνίας επιδιώκουν να επιβάλουν οι δανειστές, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pro Rata.
 
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% έναντι 13,5% της ΝΔ και ακολουθούν με 6% Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, 4% το ΚΚΕ, 3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ. Παρόμοιο ποσοστό και για την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ενώ στο 22% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος κρατάει ακέραιες τις δυνάμεις του ενώ είναι γνωστό ότι κρύβει και επιπλέον εκλογική δύναμη στη λεγόμενη "αδιευκρίνιστη ψήφο". Ο Β.Λεβέντης φαίνεται πως εξαργυρώνει τις επί 20ετίας πετυχημένες προβλέψεις του, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βρίσκονται μακριά από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει το 82% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata.
 
Συγκεκριμένα, το 45% απαντά «λίγο» ενώ το 37% απαντά «καθόλου».
 
Παράλληλα, 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το κείμενο προτάσεων από τους δανειστές, με ένα 25% να ζητά την απόρριψη του κειμένου αυτού.
 
Όσο για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση μη συμφωνίας, το 40% ζητά δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των όρων των εταίρων και το 16% εκλογές, με ένα 21% να ζητά η κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους.
 
Είναι φανερό ότι η διαπραγμάτευση έχει μετατραπεί σε "Γόρδιο Δεσμό". Οποιαδήποτε συμφωνία με αυτούς τους όρους, που ζητούν οι δανειστές, θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Η ρήξη είναι προτιμότερη από ένα νέο εθνοκτόνο μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.