Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ.


Σε πολύ σκληρές ανακοινώσεις προχώρησαν ο τέως Αντιδήμαρχος Περικλής Βασιλικής και η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Μακρή Τοπούζογλου, μετά την άκομψη και κατά κοινή ομολογία ασαφή διαγραφή τους από τη Δήμαρχο Ρούλα Νάνου.

Συγκεκριμένα οι Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι αφήνουν σαφής αιχμές, ως προς τη διαδικασία προμήθειας καυσίμων, αλλά και ως αναφορά την επάρκεια της Δημάρχου να εκπροσωπήσει επάξια και Δημοκρατικά τον θεσμό που οι Πολίτες την επέλεξαν

Ακολουθούν οι δυο ανακοινώσεις .
 

Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται, υπό μορφή διαρροών και κουτσομπολιού, θα απαντήσω επίσημα και επώνυμα όπως πάντα. 

Το θέμα αφορά τη διαφωνία μου στον τρόπο παραλαβής των καυσίμων και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Τα καύσιμα απορροφούν σημαντικά ποσά του προϋπολογισμού του Δήμου και αν δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες παραλαβής και ελέγχου κατά την παράδοση, ενδέχεται να κρύβονται παγίδες και να ανοίξουν οι ορέξεις κάποιων επιτήδειων. Οι ενστάσεις μου αναφέρονται ακριβώς σε αυτό, στη διασφάλιση δηλαδή ότι θα πληρώνουμε μόνο για τις ποσότητες και την ποιότητα που παραλαμβάνουμε.

Για την αποφυγή σκιών στην όλη διαδικασία, προβλέπεται ο διορισμός τριμελούς επιτροπής από μονίμους υπαλλήλους του Δήμου μετά από κλήρωση, η οποία πρέπει να παρίσταται κατά την παράδοση και να συνυπογράφει το σχετικό δελτίο παραλαβής καυσίμων μαζί με τον προμηθευτή και τον οδηγό του οχήματος.

 Οι προϋποθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην "Συγγραφή υποχρεώσεων" των διαγωνιζόμενων. Για τον λόγο αυτό δεν ήταν δυνατόν να συναινέσω κατά την σχετική συζήτηση στο προσυμβούλιο και φυσικά καταψήφισα την απόφαση, όταν ήλθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η γενικόλογη αναφορά μόνο σε ποιοτικό έλεγχο δεν διασφαλίζει κανέναν και δεν κλείνει τα παράθυρα συναλλαγής όσων έχουν κακή πρόθεση.

Στο σημείο αυτό θέλω να ρωτήσω την κυρία Δήμαρχο γιατί παραιτήθηκε σύσσωμη η προηγούμενη επιτροπή παραλαβής καυσίμων. Μήπως δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια της και το όνομά της υπογράφοντας παραλαβές στις οποίες δεν ήταν παρούσα;

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δήμου  και γιατί διατηρούμε τον διάτρητο τρόπο παραλαβής και ελέγχου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. 

Τα καθαρά χέρια και η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος δεν πρέπει να αποτελούν κενό γράμμα, αλλά να τα αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη. 


ΠΕΡΙΚΛΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ




Σαλαμίνα, 11  Ιουνίου 2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι, 

Μετά από τις προσωπικές άδικες και αχαρακτήριστες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκα παρουσία όλου του συνδυασμού στο προσυμβούλιο τις 02/06/2015 από την ίδια την Δήμαρχο και αρχηγό του συνδυασμού, μη θέλοντας να δώσω συνέχεια στο ατόπημά της και να την ακολουθήσω στο ολίσθημα που μόνο σε θεσμό δεν ταιριάζει, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση ευθύνης που μου είχε αναθέσει προς αποφυγή περαιτέρω προστριβών που θα 'ταν μοιραίες. 

Άλλωστε, η κ. Δήμαρχος δεν ήταν η πρώτη φορά που με απαξίωνε ως δημοτική σύμβουλο και υπεύθυνη τομέα πολεοδομίας μια και στο παρελθόν, αν και συνεδρίασε για πολεοδομικά θέματα, δεν με προσκάλεσε. 

Όμως η ίδια προφανώς επηρεασμένη από τα κουτσομπολιά της «αυλής», συνέχισε το ολίσθημά της. Έτσι, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 03/06/2015, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ως άλλος «απόλυτος άρχων» και χωρίς αιτία δήλωσε πως: «. . . έθεσε τον εαυτό της εκτός συνδυασμού μια και δε με σεβάστηκε ... ».
Ποιος δεν σεβάστηκε ποιον; 

Ο σεβασμός κ. Δήμαρχε δεν απαιτείται, κερδίζεται από την πορεία μιας πολιτικής διαδρομής και αυτό όσο γρηγορότερα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο και για σας και για το νησί! 

Αλήθεια, θα 'πρεπε ο εκάστοτε δημοτικός σύμβουλος να ψηφίζει άκριτα και αναίτια το οποιοδήποτε θέμα φέρνει ο εκάστοτε δήμαρχος; Γι' αυτό εκλέχτηκε, για να μην έχει προσωπικότητα και άποψη; 

Για να μην δικαιούται να την εκφράσει, έστω και με την ψήφο του; Αυτό προβλέπει ο «Καλλικράτης»; Αυτό έπραξε και η ίδια ως δημοτική σύμβουλος επί Βαγγέλη Αγαπίου; 

Θέλει υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους με ψηλά το κεφάλι ή υποτακτικούς στα κελεύσματα της ίδιας και του περιβάλλοντος; 

Ας βρει λοιπόν το κουράγιο να πει δημοσίως ότι με διαγράφει ακολουθώντας τα νόμιμα, όπως σαφώς προβλέπει και ο «Καλλικράτης» συγκαλώντας τη δημοτική ομάδα, ούτως ώστε, να ψηφίσουν έστω και εκ των υστέρων την αυθαίρετη απόφασή της για διαγραφή μου και όχι « ... έθεσε εαυτόν εκτός ... ». 

Δεν διεκδικώ φίλοι μου το «αλάθητο του Πάπα» ούτε θέλω να δρέψω δάφνες αγώνων που δεν μου ανήκουν. Έκανα και θα εξακολουθήσω να κάνω το καθήκον μου, αυτό για το οποίο τελικά ψηφίστηκα, να μπορώ δηλαδή να προβάλω τη γνώμη μου και να κρίνομαι απ' όλους γι' αυτήν και όχι να «στέκομαι στα τέσσερα» για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του συρμού που είναι και επίκαιρη στις μέρες μας. 

Ο αγώνας για μια καλύτερη Σαλαμίνα έξω από πρόσωπα και σκοπιμότητες συνεχίζεται και είμαι βέβαιη σ' αυτό τον αγώνα ότι δεν θα είμαι μόνη μου. 


Αναστασία (Τασούλα) Μακρή-Τοπούζογλου
Δημοτική Σύμβουλος Σαλαμίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.