Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γιατί η Μέρκελ θέλει να στηρίξει Τσίπρα και δηλώνει "όσο είμαι στην εξουσία δεν θα υπάρξει Grexit"


Τη βούληση της Άνγκελα Μέρκελ να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση στην οικονομική κρίση και στο χρέος αναδεικνύει η Frankfurter Allgemeine και τεκμηριώνει τους λόγους. «Ο Τσίπρας δεν έχει τις σχέσεις που είχαν οι προκάτοχοί του με τους ολιγάρχες και μπορεί να εξαλείψει τις ανισότητες», είναι ένας από τους λόγους κατά την εφημερίδα, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να έχει δηλώσει πως «όσο είμαι εγώ στην εξουσία δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit».
 
Το δημοσίευμα περιγράφει ως εγκάρδια τη σχέση που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίες μήνες μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και παρά τις διαφωνίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν διαφαίνεται λύση στην ελληνική κρίση, η κ. Μέρκελ εμφανίζεται να θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα.
 
Υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός σχολιάζει πως «η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης και θέλει να τον βοηθήσει». Πιστεύει πως δεν είναι ένας λαϊκιστής που δεν έχει καμία ιδέα για την οικονομία και ότι μέσα σε διάστημα μερικών μηνών θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις τις οποίες οι προκάτοχοί του ανέβαλαν για χρόνια.
 
Διότι, όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, σε κάθε έλεγχο του προγράμματος βοήθειας οι πιο δύσκολες και πολιτικά επικίνδυνες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονταν για τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά, το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχει ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια.
 
Παράλληλα, η Μέρκελ βλέπει μια ευκαιρία με τον Τσίπρα, επισημαίνει η FAZ, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει φιλικές σχέσεις με τους ολιγάρχες στην Ελλάδα, όπως οι προκάτοχοί του.Έτσι, θα μπορούσε να σπάσει τις υπάρχουσες δομές και να εξαλείψει τις ανισότητες. 
 
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι όταν είχε συναντηθεί ο Μέρκελ με τον Τσίπρα στο Βερολίνο, για τα πρώτα λεπτά εγκωμίαζε την κίνηση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο στον Μπόμπολα για φορολογικές υποθέσεις και τον παρότρυνε να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις κατά της διαπλοκής στην Ελλάδα που της «πίνει» το αίμα. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη φορολόγηση των σταθμών που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει τη μήνη των «βαρόνων» των ΜΜΕ που καθημερινά θέλουν την Ελλάδα να καταρρέει, να διαλύεται, να μην υπάρχει τίποτα άλλο παρά μία συμφωνία με επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό.
 
Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, όταν ο Σόιμπλε δήλωσε ότι σκέφτεται ένα Grexit, η Μέρκελ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για να ξεκαθαρίσει: «Όχι όσο βρίσκομαι στην εξουσία». 
 
Την προηγούμενη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος πήρε το θέμα στα χέρια της και ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις όσο ποτέ άλλοτε. Κάλεσε στο Βερολίνο το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους επικεφαλής των τριών θεσμών.
 
Σύμφωνα με τη FAZ, η Μέρκελ, ο Ολάντ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους, όχι μέσω ενός κουρέματος, αλλά μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μικρότερων επιτοκίων.
 
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για να βοηθήσει τον Τσίπρα, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα. Γνωρίζει τις διαφωνίες του Σόιμπλε. Γνωρίζει ότι θα είναι δύσκολο να πείσει το κόμμα της να συμφωνήσει σε μια παράταση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας, αλλά ξέρει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Ένα ενδεχόμενο Grexit θα ήταν καταστροφικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.