Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Πρόταση συμφωνίας: O Π.Λαφαζάνης κλίνει προς το "όχι" και ο Π.Καμμένος "το συζητάει" - Φόβοι για "διαρροή" 15 βουλευτών


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρά τις διαρροές από το κυβερνητικό περιβάλλον ότι θα καμφθεί, φαίνεται ότι παραμένει σταθερός στις θέσεις του και όχι μόνον δεν θα συνυπογράψει τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα τους καταψηφίσει και στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ενώ φάνηκε ότι συμφωνεί δεν συνυπέγραψε, όπως από χθες το βράδυ αποκάλυψε το defencenet.gr, θέλοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο για να μιλήσει με τα μέλη του ΚΟ του κόμματός του.
 
Κάπου 15 είναι οι πιθανοί κυβερνητικοί βουλευτές που θα καταψηφίσουν την πρόταση συμφωνίας, αρκετοί για να χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, έστω και αν η πρόταση εγκριθεί ελέω ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.
 
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" και πρόσθεσε "δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα ούτε θετική προοπτική στη χώρα".

Λίγο αργότερα, εξερχόμενος της Ολομέλειας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα πράξει, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε "Κάθε πράγμα στον καιρό του".

Πάντως, στελέχη του ΥΠΟΙΚ προσπαθούν να πείσουν την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να αλλάξει τη διαδικασία συζήτησης της ελληνικής πρότασης.

Η πρόεδρος της Βουλής επέβαλε τη λεπτομερή συζήτηση σε 4 επιτροπές για να συζητηθούν τα μέτρα και ζήτησε να μπει στην ολομέλεια η συμφωνία αύριο!

Από την κυβέρνηση αναφέρεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία σε μια μόνο επιτροπή, την επιτροπή Οικονομικών, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι επίτηδες γίνονται εκ μέρους της αυτές οι κινήσεις.

Τέτοιο χρονοδιάγραμμα δεν είναι εφικτό για την κυβέρνηση.

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί απόψε, ώστε το Eurogroup να την εγκρίνει αύριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.