Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Παραδοχή Α.Τσίπρα: Στο Κούγκι ο πρώτος που ανατινάχτηκε ήταν ο Σαμουήλ- "Δεν μιλάμε για απλό Grexit, μιλάμε για ανατίναξη του κράτους"


Με μια εντυπωσιακή οβιδιακή μεταμόρφωση του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε στους βουλευτες του ότι έναντι του σκληρού πακέτου μέτρων, το οποίο κατέθεση η κυβέρνηση προς του εταίρους, ουσιαστικά δεν υπάχρει εναλλακτική: 
 
«Εδώ κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το κράτος, δεν μιλάμε για Grexit, μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται», τόνισε, απορρίπτοντας, επί της ουσίας, τη θέση που έχει εκφραστεί από μερίδα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι καταστροφικό, αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την κυβέρνηση.
 
«Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, η εντολή ήταν να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Έκλεισε, δε, την ομιλία του με τη φράση «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή φεύγουμε όλοι μαζί», ζητώντας από την Κ.Ο. να δώσει μια ξεκάθαρη στήριξη στην κυβέρνηση και να μην επιτρέψει να διαμορφωθεί κλίμα σύγχυσης ή αμφισβήτησης ως προς τις προθέσεις για επίτευξη συμφωνίας.
 
Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης Γ. Δραγασάκης ζήτησε "επιτέλους να κυβερνήσουμε", προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: "πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη". Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι κατά τον ίδιο δεν υπάρχει εναλλακτική.
 
Μια σειρά από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τοποθετήθηκαν σε λογική αναγκαστικής συνθηκολόγησης, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κυβέρνησης είναι μονόδρoμος, αλλά πρόκειται για προσωρινή υπαναχώρηση, ώστε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις δυνατότητες από την επιτευξη συμφωνίας και μακροπρόθεσμα να υλοποιήσει την πολιτική της.
 
Ο υπουργός Οικονομκών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα έχει δυσκολίες, αλλά και βελτιώσεις σε σχέση με την πρόταση της προηγούμενης εβδομάδας και πρόσθεσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχισθεί η προσπάθεια για επιπλέον βελτιώσεις.
 
Η εντυπωσιακή αυτή μεταμόρφωση της ρητορικής του πρωθυπουργού ομολογεί και τα όρια της στρατηγικής ενός "έντιμου συμβιβασμού" όταν ο αδύναμος είναι με τη πλάτη στον τοίχο. Άλλωστε οι συνθήκες δείχνουν αυτό ακριβώς: Αντανακλούν την ισχύ του αδύναμου και του ισχυρού σε ένα κομμάτι χαρτί...Μπορούν όμως να αλλάξουν με τις κατάλληλες συμμαχίες και με ένα εναλλακτικό πλάνο...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.