Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Το CNN προετοιμάζει τον κόσμο αν τα ζόμπι καταλάβουν τον πλανήτηΗ τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead» αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Και η ψύχωση με τα ζόμπι είναι τέτοια, που το CNN αποφάσισε να προετοιμάσει τον κόσμο αν τελικά αυτά ξεχυθούν στους δρόμους, όπως στο σενάριο της σειράς.

Έτσι, συνδυάζοντας πληροφορίες του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ και στοιχεία από το βιβλίο «Ο οδηγός επιβίωσης από Ζόμπι» του Μαξ Μπρουκς, που θεωρείται ειδικός επί του θέματος, το αμερικανικό δίκτυο έφτιαξε ένα κουτί επιβίωσης για την περίπτωση που συμβεί η… αποκάλυψη και στο δημοσίευμα ενημερώνει τους αναγνώστες του τι θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να αντέξουν.

Νερό
Απαραίτητο τόσο για κατανάλωση, όσο και για λόγους υγιεινής και για το μαγείρεμα. Προτεινόμενη ποσότητα είναι 4 λίτρα την ημέρα για κάθε άτομο.

Τρόφιμα
Οτιδήποτε χρειάζεται ψυγείο είναι περιττό, καθώς δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε μία αποκάλυψη των ζόμπι. Αντί αυτού προτείνονται τρόφιμα όπως νιφάδες πατάτας, ξηρό γάλα, αποξηραμένες νιφάδες σπανακιού και βέβαια κονσέρβες.

Προμήθειες πρώτων βοηθειών
Απαραίτητο για την αντιμετώπιση κοψιμάτων και αμυχών. Επίσης, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή πρέπει να έχουν αποθηκευμένα φάρμακα μίας εβδομάδας.

Υγιεινή
Σε μία τέτοια κρίση, οι κανόνες υγιεινής μπορεί να αποδειχθούν σωτήριοι για τη ζωή κάποιου. Ετσι πρέπει να υπάρχουν αποθέματα σε υγρό σαπούνι, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα και χαρτοπετσέτες.

Ρουχισμός
Απαραίτητες μερικές αλλαξιές ρούχων, όπως και μία κουβέρτα.

Σημαντικά έγγραφα
Πρέπει να υπάρχουν αντίγραφα όλων των σημαντικών εγγράφων, όπως το δίπλωμα οδήγησης, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γέννησης, έγγραφα που αφορούν κάποια σημαντική πάθηση, αλλά και τηλέφωνα επικοινωνίας με μέλη της οικογένειας.

Εργαλεία
Ενα μαχαίρι, κολλητική ταινία, επιπλέον μπαταρίες είναι όλα απαραίτητα. Επίσης, ένα ραδιόφωνο- που να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια κατά προτίμηση- αλλά και αντικείμενα όπως μία λάμπα που επιπλέει καλό είναι να υπάρχουν.

Λοστός
Σύμφωνα με τον οδηγό επιβίωσης από ζόμπι, του Μαξ Μπρουκς, είναι πολύ πιο εύκολο να τρέξει κανείς, παρά να σταματήσει και να αντιμετωπίσει ένα ζόμπι.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, τα ζόμπι κινούνται αργά, οπότε αν βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με ένα από αυτά, ίσως ένας λοστός να αρκεί για να το εμποδίσει να του κάνει… ότι κάνουν τα ζόμπι στους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.