Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Πως γίνανε πραγματικότητα τα IOU's σε μια πορεία που νομοτελειακά καταλήγει στην δραχμή


Σοκ έχουν προκαλέσει οι επαπειλούμενες ρυθμίσεις για ελαχιστοποίηση των δαπανών και το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των καταναλωτικών δαπανών των πολιτών στο όνομα "της δίωξης της φοροδιαφυγής".
 
Τα μέτρα επιχειρούν να διατρήσουν τον σκληρό πυρήνα  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,της ελεύθερης βούλησης, και της ελεύθερης διακίνησης των "ρευστών" περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.
 
Να σημειώσουμε ότι χιλιάδες επιχειρήσεις αρνούνται να αποδεχθούν την χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους που απαιτεί η σχετική σύμβαση με τις τράπεζες και κατ'αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί αποκλέιονται από τις επιχειρήσεις, και οι επιχειρήσεις αυτές αντίστοιχα θα τους χάνουν ως πελάτες.
 
Όταν ο Γ.Βαρουφάκης πρότεινε τα IOUs το είχε κάνει με την προοπτική επιστροφης στο εθνικό νόμισμα, και το έκανε για να πιέσει την ΕΚΤ να επιστρέψουμε εν ευθέτω χρόνο σε  κανονικές συνθήκες.
 
Τώρα η εφαρμογή αυτών των μέτρων οδηγεί νομοτελειακά σε εθνικό νόμισμα, αφού δεν υπάρχει οικονομία στον πλανήτη που να έχει υποστεί τέτοια μέτρα και να έχει επιβιώσει.
 
Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών ετομάζει το υπουργείο Οικονομικών.
 
Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.
 
Βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.
 
Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
 
Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.
 
Ποιός θα εγγυηθεί ότι δεν θα χάνουν τα χρήματά τους όλοι αυτοί; Αφου δεν θα υπάρχουν μετρητά θα μπορεί το τραπεζικό σύστημα να εφαρμόζει αρνητικά επιτόκια λόγω κρίσης και έτσι χωρίς αντίδραση να "κουρεύει" τις καταθέσεις.
 
Επίσης με αυτό το σύστημα δεν θα μπορεί κανείς να αποταμιεύει, θα υποχρεώνουν τους πολίτες να ξοδέυουν τα πάντα θέλουν  δεν θέλουν για να έχουν...αφορολόγητο!
 
Ας θυμηθούμε τώρα τι είναι τα IOUs διότι τελικά περί αυτού πρόκειται.
 
Την εισαγωγή ενός παράλληλου – εσωτερικής χρήσης νομίσματος, συνδεδεμένου με το ευρώ εισηγούνται αρκετό καιρό τώρα, οικονομολόγοι που βεβαίωσαν την πρόβλεψή τους για την αδιέξοδη ευρω-λύση της σκληρής λιτότητας.
 
Όπως είχε αναφέρει μέσω των FT πριν οκτώ μήνες, ο Wolfgang Münchau, σήμερα, η πιο λογική λύση για την τόνωση της κατανάλωσης στην Ελλάδα (και τις άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα), είναι η εισαγωγή ενός παράλληλου λογιστικού ή ηλεκτρονικού νομίσματος, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς.
 
Επικαλείται την πρόταση για Gnotes (ομοίως για τις άλλες χώρες – Inotes για την Ισπανία), του αμερικανού οικονομολόγου Robert Parenteau, ο οποίος προτείνει τα «χρεόγραφα με φορολογική προοπτική»
 
Πρόκειται για υποσχετική (IoUs - I owe you - σου χρωστάω) με εγγύηση τα μελλοντικά φορολογικά έσοδα. Αυτή είναι μια λύση – εργαλείο που χρησιμοποιείται σε πολιτειακό επίπεδο στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο Münchau.
 
Πρόκειται για φορολογική πίστωση, που επιτρέπει στις χώρες να διαχειρίζονται δημοσιονομικά ελλείμματα χωρίς αύξηση του χρέους, μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.
Κατά τον συντηρητικό οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, John Cochrane, θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν IOUs με τη μορφή ηλεκτρονικού χρήματος για να χρησιμοποιούνται στην καταβολή συντάξεων και άλλες πληρωμές.
 
Τα IOUs θα μπορούσε να είναι ένα εσωτερικό μέσο συναλλαγών για να αγοράσει κανείς τρόφιμα στα καταστήματα ή για να ανακεφαλαιοποιήσει μέρος του τραπεζικού συστήματος.
Δεν χρησιμοποιούνται για εξωτερικές πληρωμές και κυρίως δεν επιβαρύνουν το χρέος μιας χώρας.
 
Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό το ΥΠΟΙΚ γρήγορα ξεχνάει τους μεγαλοοφειλέτες και ορμάει στους "μικρούς" πολίτες που προκειμένου να επιβιώσουν έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκεντρώσουν χρήματα με δουλειές του "ποδαριού".
 
Δουλειές που δεν επέλεξαν αλλά τους ανάγκασε η αγορά εργασίας να τις αποδεχθεί, αλλιώς δεν θα τους έπαιρναν. Από μερεμέτια, και μεροκάματα, μέχρι σερβιτόροι σε καφετέριες όσοι έκαναν το λάθος να χρησιμοποιήσουν τις τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν σπίτι, αυτοκίνητο, τον ίδιο τους τον εαυτό, γιατί καλοί οι μεγαλοοφειλέτες για τα κανάλια αλλά ο αδύναμος ππου δεν μπορεί ούτε δικηγόρο να πληρωσει σαφώς πολύ καλύτερος.
 
Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες, ενεργοποιεί μία εφαρμογή, εμπνεύσεως Βαρουφάκη, που θα δίνει στην Εφορία τις καταθέσεις, τα εισοδήματα, τα ακίνητα και ακόμα και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ με στόχο την άμεση είσπραξη φόρων. Ο φόρος πρόστιμο για ότι δεν έχετε δηλώσει θα έχει συντελεστή 33%.
 
Μία νέα αυτοματοποιημένη εφαρμογή σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών που θα επιτρέπει μαζικές διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι κάτοχοί τους τα τελευταία χρόνια στην εφορία.
Πρόκειται για μία απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, που ουσιαστικά ενεργοποιεί μία ιδέα που είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Τώρα λοιπόν προχωρούν στη δημιουργία μιας αυτοματοποιημένης εφαρμογής η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία (καταθέσεις, δάνεια, συναλλαγές, χρηματοοικονομικές επενδύσεις κ.α.) για κάθε Α.Φ.Μ. ή ομάδες Α.Φ.Μ κατ’ έτος και ταυτόχρονα θα την συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα κατ’ έτος, προσδιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ’ έτος, ήτοι το αδήλωτο ετήσιο εισόδημα για κάθε ΑΦΜ ή ομάδες ΑΦΜ.
 
Ως τώρα ο έλεγχος επικεντρωνόταν σε υποθέσεις και πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες και ενδείξεις φοροδιαφυγής, ενώ τώρα θα μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι λογαριασμοί ακόμα και εκείνοι με περιορισμένο φορολογικό ενδιαφέρον.
 
Το σχέδιο προβλέπει μαζική αποστολή από τις τράπεζες των στοιχείων των καταθέσεων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis όπου με ηλεκτρονικές μεθόδους θα γίνεται σύγκριση με τα διαθέσιμα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κλπ) του κάθε φορολογούμενου.
 
Σε όσες περιπτώσεις τα εισοδήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν το ύψος των καταθέσεων, οι υποθέσεις θα παραπέμπονται για έλεγχο και η αδικαιολόγητη περιουσία θα φορολογείται με συντελεστή 33%.
 
Ζούμε στην εποχή του George Orwell μόνο που δυστυχώς ούτε αυτός την είχε φανταστεί, τώρα τι να λέμε πάλι για προφητικά κείμενα 2.000 ετών που επαληθεύονται κατά γράμμα.
 
κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666."
 
Όπως έλεγε ο Πατροκοσμας «Θα 'ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν» 
 
Είναι ανησυχητικό να εμπιστευθεί κάποιος απόλυτα την ίδια του την ζωή σε ένα Σύστημα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν έχει καλές προθέσεις, και στο μέλλον μόλις πάρει την εξουσία μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερες, τόσο που ο Μεσαίωνας να φαντάζει σαν...περίπατος σε παιδική χαρά.
 
Ένα τέτοιο Σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμιο,συγκεντρωτικό και τυρρανικό. Εύκολα μπορεί να φέρει έναν ηγεμόνα στην απόλυτη εξουσία αφού θα ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Αντίχριστος, Αυτοκράτορας,Δικτάτορας,ή οι φίλοι του θα τον λένε...Μπίλι, είναι θέμα οπτικής γωνίας και πεποιθήσεων του καθενός, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, η απόλυτη άνευ όρων σκλαβιά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.