Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ: Ούτε τα ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε που πήρατε για να καθαρίσετε τους δρόμους και τις αντιπυρικές ζώνες.



Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 9 Νοεμβρίου 2015 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και συγκεκριμένα τον διάλογο μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρου και του εκπροσώπου του Δήμου Κώστα Τζοβάρα. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. 



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΗΣΩΝ


ΤΖΟΒΑΡΑΣ: Ονομάζομαι Τζοβάρας Κωνσταντίνος, συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Σαλαμίνας και εκπροσωπώ τη Δήμαρχο Σαλαμίνος κυρία Ισιδώρα Νάνου.

Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια για τα δύο μηχανήματα που μας έστειλαν, διότι η Σαλαμίνα έχει χίλιους εκατό χωμάτινους δρόμους ακόμα, πέρα από αυτούς που έχουν ασφαλτοστρωθεί. Η Σαλαμίνα είναι διάσπαρτη, εκατόν είκοσι κατοικημένοι οικισμοί και δεν είναι μόνο ο κεντρικός οικοδομικός ιστός, που σημαίνει ότι αυτοί οι δρόμοι είναι χωμάτινοι, εφάπτονται στο οδικό δίκτυο που περνάει λεωφορείο για να εξυπηρετεί μαθητές και κατοίκους και έβγαλαν πάρα πολλά φερτά υλικά.

Έχουμε μία ένσταση, όσον αφορά ότι είπαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας πως τα οχήματα της βοήθειας, δηλαδή τα δύο JCB, μπορούν μόνο όταν είναι καταγεγραμμένα τα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή 22, 23. Μα όταν τελειώσει η βροχή στις 23, η αποκατάσταση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στις 23 ή θα γίνει στις 24, με βάση τη λογική; Όταν σταματήσει η βροχή θα μαζέψει τα φερτά υλικά. Αυτό είναι ένα σημείο που θα ήθελα να το προσέξετε, γιατί τη μία μέρα δούλευαν με βροχή οι μπουλντόζες, που σημαίνει ότι τα πήγαιναν πάνω και η βροχή τα έφερνε κάτω. Οπότε χάνατε χρήματα εσείς και αποτέλεσμα εμείς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσωπικά τον διοικητή πόλεως Πειραιά για τη βοήθεια και για τη σωστή οργάνωση που είχαμε στην τελευταία αντιπυρική περίοδο που έκλεισε στις 31 Οκτωβρίου. Να θυμίσω ότι η Σαλαμίνα έχει έναν από τους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, που είναι το συμπαγές δάσος των Κανακίων και σε αυτό πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον καθαρισμό των πέντε – επτά αντιπυρικών ζωνών, οι οποίοι έχουν να καθαριστούν πάνω από δέκα χρόνια.

Επίσης, θέλουμε να καταγραφεί στη σκέψη σας ότι ο Δήμος Σαλαμίνας μέχρι και σήμερα δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Οπότε για τις προσπάθειες που θα ήθελε πιθανόν ο κύριος από την Αποκεντρωμένη να γίνουν, όπως είπε: «Αγοράστε δύο λάστιχα», βγήκαμε ζητιάνοι στο σεργιάνι, αλλά μέχρι ένα σημείο «πιάνει» και η ζητιανιά. Μετά δεν μπορούν να ανταποκριθούν όμοροι Δήμοι για να σε βοηθήσουν και μέχρι σήμερα έχουμε αυτό το καθεστώς όπου δεν μπορούμε να φέρουμε τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι όσον αφορά την εκπαίδευση ενός οδηγού για ένα ειδικό όχημα, όπως είναι το JCB, είναι και θέμα διπλώματος για να μπορεί να κατοχυρώνεται από πλευράς τροχαίας. Το να του δώσεις την εκπαίδευση, αν δεν μπορέσει να πάρει το αντίστοιχο δίπλωμα, είναι άνευ ουσίας, γιατί και εγώ θα μπορούσα να το χειριστώ, αλλά άμα δεν έχω το δίπλωμα δε θα μπορώ να το κυκλοφορώ και να εργάζομαι με αυτό. Είναι από τα πιο δύσκολα διπλώματα αυτό, γιατί χρειάζεται να έχεις μία προϋπηρεσία όταν θα καταθέσεις για δίπλωμα. Μακάρι να μπορέσει να ξεπεραστεί, ώστε οι υπάλληλοι του Δήμου με μία ρύθμιση να μπορούν να παίρνουν τέτοια διπλώματα ή τουλάχιστον οι οδηγοί μεγάλων διπλωμάτων.

Πιστεύω ότι προσπαθώντας μπορούμε να καταφέρουμε στη Σαλαμίνα σιγά – σιγά αυτά τα χωμάτινα κομμάτια που εφάπτονται στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Σαλαμίνας να τσιμεντοστρωθούν τουλάχιστον, όπως είπαμε και στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας στον κύριο Βεϊόγλου, ώστε να αποφύγουμε τα φερτά υλικά που γίνονται μικρά βουναλάκια μέσα στο δρόμο, τα οποία έχουν δει και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος και όχι μόνο. Είναι μία κατάσταση για την οποία πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά και όχι πίσω.

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ: Ο κύριος Τζοβάρας όμως θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε ασφαλτόστρωση σε δώδεκα δρόμους της Σαλαμίνας και ακολουθούν άλλοι τόσοι. Τα δικά μας μηχανήματα είναι για άμεση βοήθεια τη στιγμή που έχουμε το φαινόμενο σε εξέλιξη και λίγο αργότερα, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα απεριόριστης συνδρομής. Νομίζω ότι και εσείς θα πρέπει να έχετε κάποια μηχανήματα για να καθαρίσετε τα Κανάκια και τους δρόμους οι οποίοι είναι δύσβατοι.

Όπως θα ήθελα να παρακαλέσω και το Δήμο Τροιζήνας να βοηθήσει τον Πόρο να ανοίξει ο δρόμος στο Μιστρέτσι, γιατί και εκεί ο δρόμος είναι αδιάβατος. Δηλαδή, υπάρχουν πολλά σπίτια, πολλοί κάτοικοι και θα έχουμε θέμα με την επόμενη πλημμύρα.

Επομένως, η Περιφέρεια είναι αρωγός, έχει προγραμματίσει και ξέρετε ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε κιόλας.

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ: Ο εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας κύριος Τζοβάρας.

ΤΖΟΒΑΡΑΣ: Καταρχήν, για το Δήμο μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όπως μπορεί κάλλιστα ο διοικητής πόλεως Πειραιά να σας το μεταφέρει, έχω κάποια εμπειρία στα πυροσβεστικά θέματα, γιατί προέρχομαι από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η αντιπαλότητα των εθελοντικών ομάδων δε μας ενδιαφέρει και δε μας αφορά, όμως θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι σαν Πολιτική Προστασία του Δήμου έχουμε πει να παίρνουν την Πυροσβεστική ως τον κεντρικό πυρήνα λήψης μηνυμάτων ανάγκης για βοήθεια. Ακόμα και εμείς, όποιος παίρνει εμάς, παίρνουμε την Πυροσβεστική. Δεν παίρνει ο καθένας αυτόνομα να ενεργοποιήσει όποιο δείκτη βοήθειας μπορεί να προσφέρει, διότι υπάρχουν προτεραιότητες στις ανάγκες που χρειάζεται να χειριστεί η Πυροσβεστική η οποία έχει το σύνολο της εικόνας, μαζί με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, για το τι συμβαίνει στο νησί, σε ποιο σημείο συμβαίνουν τα πιο δύσκολα και έτσι πρέπει να λειτουργεί το πράγμα για να υπάρχει ένας ενιαίος συντονισμός.

Εμείς, σαν Δήμος, έχουμε αρίστη συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γνωριζόμαστε από παλιά και ξέρουμε τη δουλειά της Πυροσβεστικής. Αυτό που θα ήθελα να σας πω όσον αφορά το πυροσβεστικό όχημα που αναφέρθηκε, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού έπρεπε να του αλλάξουμε στης Φανερωμένης ένα λάστιχο που δεν έπαιρνε επισκευή με ένα μεταχειρισμένο λάστιχο και αυτό, λόγω αγάπης και παρέμβασης προς εμένα από τον λαστιχά. 

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δεν είναι απλή η παραχώρηση των οχημάτων και δεν ήταν απλό να αναζητήσουμε το πετρέλαιο, που πολλές φορές στο Μπλε Λιμάνι έβαλα ο ίδιος πενήντα ευρώ στην υδροφόρα, γιατί αντιλαμβανόμουν τη λέξη «πυρκαγιά». Δεν είναι ωραίο να λέμε τέτοια πράγματα, αλλά να μη ζούμε σε άλλες στιγμές που δεν είναι υπαρκτές. Εδώ, θα ήθελα να πω ότι για τον καθαρισμό που είδατε κύριε Αντιπεριφερειάρχη δεξιά και αριστερά στη Φανερωμένη μας έδωσε δύο χλοοκοπτικά ο διοικητής πόλεως Πειραιά. Το λέω για να καταλαβαίνουμε την πραγματική εικόνα των πραγμάτων και να μη φτιάχνουμε εικόνες αντιπαλότητας, σκηνοθεσίας και όλων των υπολοίπων. 

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ: Τα έχω δει και τα έχω ζήσει. Ούτε τα ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε που πήρατε για να καθαρίσετε τους δρόμους και τις αντιπυρικές ζώνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.