Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Stratfor: Κοινωνική αναταραχή το 2016 στην Ελλάδα – Δεν αποκλείεται να πέσει και η κυβέρνησηΚάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι οι προβλέψεις του αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor για την Ελλάδα και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στη χώρα μας μέσα στο 2016.

 Σύμφωνα με την ετήσια πρόβλεψη του αμερικανικού ινστιτούτου για το 2016 δύο είναι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα: Την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική αναταραχή, ενώ η Ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα έχει αναιμική ανάπτυξη σε συνδυασμό με υψηλή ανεργία.

«Αυτό θα οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και συχνές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης», οι οποίες θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνεται στην έκθεση.

Επίσης σύμφωνα με το Stratfor, η κατάρρευση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί επειδή ο κ. Τσίπρας διαθέτει μία πολύ μικρή πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου. Η έκθεση αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση πέσει τότε αυτή θα αντικατασταθεί από μία κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποτελείται από τεχνοκράτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, το 2016 η κύρια απειλή για την Ελληνική κυβέρνηση θα είναι η κοινωνική αναταραχή και όχι η αποπληρωμή του χρέους. Επισημαίνεται επίσης ότι η επανάληψη μίας κρίσης όπως αυτή του 2015 θεωρείται απίθανη, καθώς η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες για την εξόφληση του χρέους.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μίας ελληνικής χρεοκοπίας ή μιας εξόδου από την Ευρωζώνη είναι μικρότερος σε σχέση με το 2015», αναφέρεται.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα καθυστερήσουν μέχρι τα τέλη του 2016.

«Δεν περιμένουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη το 2016, αλλά τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν σύντομα. Η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις, αρχικά των πολιτών, αλλά και των πολιτικών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα για ακόμη μία φορά στη σύγκρουση με τους πιστωτές της» καταλήγει στην ανάλυσή του το Stratfor.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.