Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Επ' αόριστον αποκλεισμοί και "εισβολή" στην Αθήνα με τρακτέρ - "Όχι" στον διάλογο με την κυβέρνηση



Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στη συνεδρίαση της Νίκαιας καθώς αποφάσισαν να προβούν σε επ' αόριστον αποκλεισμούς σε εθνικές οδούς αλλά και παράδρομους, ενώ θα μπλοκάρουν και τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μαζικά μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Ο Βαγγέλης Μπούτας πρότεινε στη συνεδρίαση να κατέβουν οι αγρότες στην πρωτεύουσα.

Η πρόταση του εγκρίθηκε από τους αγρότες και έτσι από την Παρασκευή με λεωφορεία αλλά και με τρακτέρ αν αυτό είναι εφικτό, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα έρθουν στην Αθήνα με σκοπό να... κατασκηνώσουν και να διαμαρτυρηθούν, τουλάχιστον για 3 ημέρες.

Ταυτόχρονα απέρριψαν εκ νέου κάθε διάλογο με την κυβέρνηση καθώς ομόφωνα αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή της Τρίτης.

Στην συνάντηση πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του,δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών που άνοιξαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ξανακλείσουν εκ νέου για 24 ώρες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται να δώσουν κι αυτοί στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής.

Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου έκλεισαν και την παλαιά εθνική και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.

Από χθες το απόγευμα είναι κλειστός επ' αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Κλείσιμο του κόμβου των Μύλων πραγματοποίησαν οι αγρότες του ανεξάρτητου μπλόκου Κουτσοποδίου σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα.

Με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του Άργους με τελικό προορισμό την διασταυρωση στους Μύλους.

Οι αγρότες απέκλεισαν την επαρχιακή οδό  Άργους Τριπόλεως την μοναδική δίοδο για την Πελοπόννησο καθώς ειναι κλειστή και η εθνική Κορίνθου Τριπόλεως και φώναξαν  όλοι μαζί όχι στην εξαθλίωση, όχι στο φορολογικό, όχι στο ασφαλιστικό.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες μοίρασαν στους διερχόμενους πορτοκάλια και ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις τους, ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί με οδηγούς αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν.

Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ την εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη - Καστόρι - Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.

Μετ' εμποδίων διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).

Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το βράδυ, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ' όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία θα κλείσουν το δρόμο από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 7 το βράδυ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο. Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ' ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.

Άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα.

Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.
 
Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ,στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός,αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.