Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Συναγερμός σε Χίο και Οινούσσες: Αναπτύχθηκαν OSA/AK και ASRAD Hellas - Εντολή εγκλωβισμού τουρκικών μαχητικώνΣε συναγερμό τέθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού στη Χίο και στις Οινούσσες. Από το πρωί, που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της αντιαεροπορικής άμυνας στα νησιά, όπως και της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα, OSA/AK, ASRAD Hellas και Zu-23 βγήκαν από τις μονάδες και το προσωπικό έλαβε θέσεις μάχης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του “pronews.gr” δεν πρόκειται για απλά έναν συναγερμό μερικών λεπτών ή ωρών, αλλά για μία διαρκή άσκηση ετοιμότητας λόγω των τουρκικών μαχητικών που έχουν κάνει “κόσκινο” τις τελευταίες ημέρες τον εναέριο χώρο των Οινουσσών πετώντας πολλές φορές και πάνω από το νησί.

Έχουμε αναπτύξει τα αντιαεροπορικά συστήματα σαν να επρόκειτο για κανονικές επιχειρήσεις”, ανέφερε ανώτατη στρατιωτική πηγή και πρόσθεσε, ερωτηθείσα αν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πατήσουν το “κουμπί” πώς “αυτό αποτελεί πολιτική ευθύνη, εμείς είμαστε έτοιμοι”.

Η ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στα δύο αυτά νησιά αποτελεί μία σαφή απάντηση στην Άγκυρα που επί τρεις ημέρες έστελνε μαχητικά της να πετούν πάνω από ελληνικό έδαφος πώς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή άλλοι αυτό η κατάσταση. Τόσο το υπουργείο Άμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν χαρακτηρίσει “εχθρικές” τις τουρκικές προκλήσεις.

Πίσω μάλιστα από τα αντιαεροπορικά συστήματα της Χίου και των Οινουσσών φαίνεται να έχει ανοίξει και μία “αεροπορική ομπρέλα”, αφού αυξήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας των Πολεμικών Μοιρών. Ούτως ή άλλως βέβαια η Πολεμική Αεροπορία είναι σε επιφυλακή αν πάσα στιγμή.

Μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν είχε γίνει πάντως καμία παραβίαση ή πρόκληση άλλου τύπου από την τουρκική Αεροπορία.

Στα νησιά λοιπόν αναπτύχθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA/AK τα οποία έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 12 χιλιόμετρα και μπορούν να ρίξουν έως και 6 βλήματα το λεπτό. Να σημειωθεί πώς οι πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες των τουρκικών μαχητικών έχουν γίνει από τα 5.500 πόδια έως και τα 20.000 πόδια. Μιλάμε δηλαδή για μία απόσταση των περίπου 2 έως 7 χιλιομέτρων.
 
Έχουν αναπτυχθεί επίσης τα αντιαεροπορικά συστήματα ASRAD Hellas που είναι τοποθετημένα πάνω σε οχήματα ΗUMMER M1097A2 με σαφώς βέβαια μικρότερο βεληνεκές, ενώ οι χειριστές των ρωσικών αντιαεροπορικών πυροβόλων των 23 χιλιοστών ZU-23 είναι με το χέρι στη σκανδάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.