Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και της αεράμυνας σε Χίο και ΟινούσσεςΑιφνιδιαστικά πριν από λίγη ώρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης διέταξε την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” του βορείου τομέα και ταυτόχρονα την ενεργοποίηση της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική άτυπη ενημέρωση η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας αλλά είναι προφανές πώς σε αυτή την ενέργεια οδήγησαν οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα οι συνεχείς πτήσεις (11 στον αριθμό) των τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος σε Οινούσσες και Λέσβο.

Οι πτήσεις πάντως από ελληνικό έδαφος χαρακτηρίστηκαν "επιθετικές" και "εχθρικές" και αφού αξιολογήθηκε από τους επιτελείς του Πενταγώνου η τουρκική προκλητικότητα αποφασίστηκε να υπάρξει ένα πιο σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και σε στρατιωτικό επίπεδο πέρας των διαβημάτων διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ. Η ενεργοποίηση λοιπόν των συστημάτων αεράμυνας σημαίνει πώς πλέον τα τουρκικά μαχητικά θα εγκλωβίζονται από τα αντιαεροπορικά συστήματα.

Επιχειρείται με την ενεργοποίηση της αεράμυνας της περιοχής μα σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία. Με λίγα λόγια το Πεντάγωνο κλιμακώνει τις αντιδράσεις του και ξεφεύγει από τις αναγνωρίσεις-αναχαιτίσεις προκειμένου να ανακόψει τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και ίσως να “αναχαιτίσει” σχέδια των Τούρκων για κάποιο “θερμό επεισόδιο” ή να προλάβει μία τέτοια εξέλιξη.

Όσον αφορά στην ενεργοποίηση της δύναμης “Δ” του βορείου τομέα, αυτό γίνεται για δεύτερη φορά από τις αρχές της βδομάδας και έχει ως στόχο την απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπιανών και την ενίσχυση των αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στην βόρεια Ελλάδα μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη.

Η δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του βορείου Τομεά τίθεται για δεύτερη φορά σε κινητοποίηση. Η πρώτη ήταν τη Δευτέρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Ειδομένη με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να περνούν στα ελληνικά σύνορα και να εκτοξεύουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και να πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες εντός των ελληνικών εδαφών παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Σίγουρα θα έχουμε και συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.