Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Κίνδυνος για εμφάνιση και εξάπλωση του ιού Ζίκα στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες



Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη έκρουσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε ό,τι αφορά στον ιό Ζίκα, προειδοποιώντας ότι στους επόμενους μήνες, που οι θερμοκρασίες στη γηραιά ήπειρο θα ανεβαίνουν σταδιακά, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης, αλλά και εξάπλωσης του ιού.

Κατά τα λεγόμενα του ΠΟΥ, ο συνολικός κίνδυνος εμφάνισης του ιού στην Ευρώπη κρίνεται από μικρής έως μέτριας επικινδυνότητας, αν ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκονται οι νήσοι Μαδέρα της Πορτογαλίας και οι βορειοανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στις οποίες ευδοκιμούν τα κουνούπια Aedes, τα οποία είναι φορείς του ιού.

«Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας του ιού Ζίκα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον κίνδυνο να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Καλούμε τις χώρες της γηραιάς ηπείρου να λάβουν τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ένα μεγάλο ξέσπασμα του ιού», ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια του οργανισμού στην Ευρώπη, Ζουζάνα Γιάκαμπ.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του Οργανισμού, που καλύπτει μια περιοχή 53 χωρών με πληθυσμό σχεδόν 900 εκατομμύρια ανθρώπους, τόνισε ότι αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της απειλής, υπάρχει πιθανή μετάδοση του ιού σε 18 χώρες, γεγονός που θα καταστήσει ιδιαιτέρως σοβαρό το ζήτημα για ολόκληρη την ήπειρο.
 
Να σημειώσουμε ότι κατά το τριήμερο 22 με 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί συνέδριο στην Πορτογαλία, υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, προκειμένου να συζητηθεί περεταίρω η απειλή του Ζίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.