Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μετεωρίτης χτυπά πόλη του Μεξικό και προκαλεί τρόμο! (βίντεο)



Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας τεράστιος μετεωρίτης σκίζει τον ουρανό, ταρακουνάει σπίτια και προκαλεί μια σειρά από εκρήξεις. Πέντε πολιτείες στο Μεξικό επηρεάστηκαν από την επίδρασή του. Το φαινόμενο καταγράφηκε στο κεντρικό Μεξικό και μελετήθηκε από τον αστρονόμο Jose Ramon Valdes, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιστήμονας εξήγησε ότι η βολίδα θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν μετεωρίτης.

«Επειδή δεν επηρέασε τη Γη, αλλά πέρασε μέσα από την ατμόσφαιρα, δεν ήταν τεχνικά ένα μετεωρίτης», εξήγησε ο Valdes και συνέχισε: «Ηταν η αλληλεπίδραση με την ατμόσφαιρα που προκάλεσε το κρουστικό κύμα το οποίο πέρασε μέσα από τον αστεροειδή. Ηταν αυτό δηλαδή που αισθάνθηκα εγώ και οι κάτοικοι του Μεξικό».

Επεσήμανε επίσης ότι αν και η έκρηξη που σημειώθηκε ακούστηκε σαν να ήταν κοντά ο μετεωρίτης εικάζεται ότι πέρασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη Γη.

«Η πορεία των μεγάλων αστεροειδών μπορεί να διακριθεί. Το πρόβλημα είναι με τους μικρούς αστεροειδείς που δεν είναι ορατοί. Αυτά τα αντικείμενα είναι απομεινάρια του ηλιακού συστήματος του πλανήτη μας. Ενας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να κατεδαφίσει και να εξαφανίσει μια πόλη. Υπάρχουν πολλοί, αλλά λίγοι φθάνουν στο έδαφος. 

Είναι πολύ πιθανό η έκρηξη  να οφείλεται σε ένα μετεωρίτη που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά, που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μην φτάσει ποτέ στο έδαφος».

Η φωτοβολίδα καταγράφηκε από την πλατφόρμα SkyAlert, η οποία προειδοποιεί για τα φυσικά φαινόμενα.

Ο κάτοικος της πόλης Puebla, Eduardo Bravo είπε για το  φαινόμενο που βίωσε: «Ο ουρανός φωτίστηκε. Για λίγα δευτερόλεπτα ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός ή πύραυλος».

Η Πολιτοφυλακή είπε πως δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.