Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στα 95 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι στο τέλος του 2016 φέρνουν "κόφτη" και εκλογές το 2017!



Αν ένα θεωρείται βέβαιο στην οικονομία και ειδικότερα στα δημοσιονομικά της χώρας είναι η έλευση του "κόφτη" από τον ερχόμενο Απρίλιο αφού ο τομέας συλλογής εσόδων θυμίζει πλέον Τιτανικό.

Στα 90 δισ. ευρώ είναι σήμερα οι ανείσπρακτες οφειλές σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών και θα φτάσουν τα 95 δισ. μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι φόροι ΔΕΝ εισπράττονται γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Τόσο απλά...!

Μισθωτοί και συνταξιούχοι βάσει του Τεχνικού Μνημονίου Συνεργασίας που συνοδεύει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, θα χρειαστεί να πληρώσουν έως και το 60% της «ζημιάς», βάσει των απαιτήσεων των δανειστών που απομυζούν ότι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία

Συγκεκριμένα, οι περικοπές των δαπανών που ορίζει το μνημόνιο, σε περίπτωση απόκλισης του ελλείμματος από τους στόχους θα φτάσουν έως και το 2% του ΑΕΠ ή στα 3,5 δισ. ευρώ.

Η περικοπές θα προέρχονται κατά 15% από συντάξεις, κατά 45% από μισθούς και αποδοχές και κατά 19,3% από καταναλωτικές δαπάνες.

Από εκεί και μετά, δηλαδή από τον ερχόμενο Απρίλιο και μετά αναμένονται και πολιτικές εξελίξεις, καθώς καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτό που έρχεται. Και αν το καλοκαίρι, κουτσά-στραβά" περάσει, το φθινόπωρο του 2017 φαντάζει ως μια "τέλεια εποχή για εκλογές"...

Πέρα από τον «κόφτη» το έγγραφο περιλαμβάνει αναλυτικά τις ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο νέο υπερ-ταμείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, ενώ ορίζεται αυστηρότερο πλαίσιο για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 5,5 δισ. ευρώ και με τον νέο μηχανισμό του μνημονίου δεν θα γίνεται η αποπληρωμή αν δεν εκκαθαριστεί προηγουμένως το 80% των οφειλών για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί τα ποσά από τους θεσμούς.

Ακόμα και αν κάποιος έχει απόλυτα εξυπηρετούμενη ρύθμιση στην εφορία, το κράτος θα ρίχνει στην ρύθμιση αυτά που του χρωστά και θα του αποδίδει αυτά που θα περισσέψουν, αν περισσέψουν...

Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση προβλέπει 1,8 δισ. ευρώ που θα διανεμηθεί με ρυθμό 500-800 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο προς τους αρμόδιους φορείς.

Ειδική μνεία στο έγγραφο γίνεται για την εξαίρεση του οικονομικού αντίκτυπου της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από τον υπολογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων δαπάνες για το προσφυγικό, που δεν καλύπτουν τα κονδύλια της Ε.Ε., έως και 0,2% του ΑΕΠ δηλαδή περίπου 350 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/07/2016 10:37 π.μ.

    Η άγια ηγουμένη της μονής φανερωμένης έχει τοποθετήσει στον ιστορικό άυλειο χώρο του μοναστηρίου δίπλα στον οπλαρχηγό Γκούρα και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πλακέτα που ευχάριστη τον Τσαβαρή για την βοήθεια που προσέφερε για την πλακόστρωση του άυλειου χώρου. Αγία ηγουμένη πρέπει να γνωρίζεις ότι έχεις αναλάβει την διαφύλαξη του ιστορικού χώρου του μοναστηρίου από κάθε λογής γελοίες και τιποτένιες παρεμβάσεις .Ο ιστορικός χώρος του μοναστηριού δεν είναι μια περιθωριακή πλατεία που μπορεί να αναρτηθούν αυτού του είδους ταμπέλες .Οι προηγούμενοι δήμαρχοι προσέφεραν στην μονή τεράστια βοήθεια αλλά κανείς σεβόμενος τον χώρο δεν ζήτησε να αναρτηθεί αυτού του είδους μαρμάρινη ταμπέλα .Η συμπάθεια σου προς το πρόσωπο του Τσαβαρή είναι γνωστή δεν έχεις όμως το δικαίωμα να ξεφτιλίζεις και να προσβάλεις τον ιστορικό και θρησκευτικό χώρο της μόνης .Η παρέμβαση του επισκόπου κρίνεται επιτακτική και η 1 εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων πρέπει να αποτρέψει αυτό το τερατούργημα που έχει κάνει η άσχετη και ανιστόρητη άγια ηγούμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.