Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελληνική αντεπίθεση - Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου



Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Θα είναι ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου και... βλέπουμε!

Παρά το γεγονός ότι είναι ΝΟΤΑΜ και όχι NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό εμπλέκεται ενεργά αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.

Aνώτατη στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο pronews.gr ανέφερε ότι «Κάνουμε αυτό που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε από τις διεθνείς συνθήκες. Οποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα δεν έχει παρά να το επιχειρήσει και θα λάβει την απάντηση που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες περί μη σεβασμού τους»!

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης. 

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Η ελληνική κίνηση ήρθε την επομένη την ανακοίνωσης της Αγκυρας ότι θεωρεί «τουρκικό έδαφος» το Καστελόριζο και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας διάσωσης με επίκεντρο το νησί! Που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη τουρκική «λογική», μπορούν να προσγειώσουν στο νησί ελικόπτερα, αεροσκάφη ή και να στείλουν να κάνουν απόβαση ομάδες «έρευνας διάσωσης».






2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/06/2018 5:23 μ.μ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/06/2018 5:31 μ.μ.

    Έλληνες ετοιμαστείτε να τους πάρουμε φαλάγγι τους αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.