Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο κύβος ερρίφθη: Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης - Ο ιρακινός Στρατός και οι σύμμαχοι του σφυροκοπούν τον ISIS ”Δείτε ζωντανά την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης”



Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τον ISIS. Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπαντί έδωσε το έναυσμα έπειτα από «δύο χρόνια σκότους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε να εκκαθαριστεί η πόλη από τους τρομοκράτες.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει ο Ιρακινός στρατός, δυνάμεις των Κούρδων μαχητών “Πεσμεργκά” και “Συμμαχικές Δυνάμεις”, κυρίως Αμερικανοί στρατιώτες. Υπολογίζεται ότι συνολικές 26.000 άνδρες θα λάβουν μέρος στην εκκαθάριση της Μοσούλης από τον ISIS, έχοντας ήδη μεταφέρει στην περιοχή που αναμένεται να δοθεί η “μητέρα των μαχών” τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και άλλα οπλικά συστήματα.

Σε σχετική του δήλωση στην ιρακινή κρατική τηλεόραση ο Χαϊντέρ αλ Αμπαντί είπε ότι ο στρατός μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τις 05:30. Στον Ιρακινό στρατό συνδράμουν και τμήματα των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά που άρχισαν να βομβαρδίζουν προς τα χωριά που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Μοσούλης και ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ωστόσο, κατά τις δηλώσεις του τόνισε ότι «περιμένει μεγάλη έκπληξη στον εχθρό» και επεσήμανε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην ανακατάληψη της Μοσούλης, ώστε να επιστραφεί πάλι στην πατρίδα». Ο ίδιος ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε ταυτόχρονα από διάφορα μέτωπα, γύρω από την πόλη της Μοσούλης και έχει δοθεί διαταγή κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ο Στρατός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην προστασία των αμάχων.

«Το 2016 θα είναι έτος της απελευθέρωσης της Μοσούλης και το Ισλαμικό Κρατος δεν έχει καμία θέση στην επικράτειά μας», είπε ο Χαϊντάρ αλ Ιμπάντι.

Η Μοσούλη του βόρειου Ιράκ και η Ράκα στη Συρία είναι τα δύο κέντρα της ISIS. H οργάνωση είχε εγκαθιδρυθεί ως παράγοντας αστάθειας στην περιοχή καταλαμβάνοντας, μετά από διάφορες περιοχές στο Ιράκ, τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Η επιχείρηση για ανακατάληψη της Μοσούλης αφορά ιδιαίτερα και την Άγκυρα: Η τουρκική παρουσία στο βόρειο Ιράκ είχε ξεκινήσει με το βλέμμα στην εκδίωξη της ISIS από την πόλη, και η τουρκική ηγεσία είχε εκφραστεί αρνητική στη συμμετοχή κουρδικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης.

«Με το καλό οι ηρωικές ιρακινές δυνάμεις, οι κουρδικές Πεσμεργκά και οι εθελοντές της Νινευή, είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε δίπλα μας σε αυτήν την ιστορική επιχείρηση» ανέφερε σε μήνυμά του ο αμερικανικός επιτετραμμένος στη διεθνή συμμαχία που προχωρά σε επιδρομές εναντίον θέσεων της ISIS, Μπρετ ΜακΓκουρκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Μοσούλη, ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ (Hulusi Akar) και ο επικεφαλής του Αμερικανικού Στρατού , Τζόζεφ Ντανφορντ (Joseph Dunford), συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον. Η συνάντηση έγινε στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και κράτησε σχεδόν δύο ώρες.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες στο Ιράκ αλλά και στη Συρία. Σε σχετικές δηλώσεις αναφέρθηκε ότι κατά την επιχείρηση της Μοσούλης θα γίνει προσπάθεια για να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.