Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ξεσηκωμός μεταναστών και προσφύγων στο Ωραιόκαστρο τη νύχτα: Από τύχη γλίτωσαν διασώστες του ΕΚΑΒ - Επενέβησαν τα ΜΑΤ (βίντεο)



Οι μετανάστες και πρόσφυγες εξεγέρθηκαν στο Ωραιόκαστρο μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο ουδείς γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες συνέβη. 

Οι διαμένοντες στο Κέντρο Φιλοξενίας "Φέσσα" επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 76χρονο οδηγό του ΙΧ μάρκας Mercedes που παρέσυρε και σκότωσε μία μητέρα και το ένα εκ των δύο παιδιών της (το άλλο νοσηλεύται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο), αφού έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο.

Τα επεισόδια μάλιστα γενικεύτηκαν και οι πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να κινούνταια απειλητικά τόσο κατά των αστυνομικών που προστάτευσαν τον 76χρονο οδηγό πρίν τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και πρός τα μέλη του ΕΚΑΒ και όσων άλλων επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πώς όταν ένας ηλικιωμένος Σύρος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησαν να κρατήσουν το μανιασμένο πλήθος μακριά από τον 76χρονο και να του δώσουν χρόνο να απομακρυνθεί από τους εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες και να προστατευθεί από τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο σημείο και περιόρισαν τους πρόσφυγες εντός της δομής.

Προηγουμένως ωστόσο οι Αστυνομικές Δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να συγκρατήσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και να βάζουν φωτιές όπου έβρισκαν.

Επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και άνδρες των ΜΑΤ

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

Μαρτυρία οδηγού του ΕΚΑΒ για ό,τι συνέβη έξω από το κέντρο φιλοξενίας "Φέσσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.