Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά, κυρία Νάννου, μας είπατε ψέματα;Αγαπητοί Συμπολίτες,

στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 25/08/2016 σχετικά με την μη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης της Ι. Μ. Φανερωμένης, αναφέραμε μεταξύ άλλων ότι η Δήμαρχος Σαλαμίνας, προκειμένου να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο, δεν δίστασε να βάλει στο «κάδρο» ακόμη και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Δεν δίστασε «να δείξει» τη Νομική Υπηρεσία, αφού  «έπραξε» τηρώντας και εφαρμόζοντας πιστά την ομόφωνη εισήγηση των έγκριτων Νομικών Συμβούλων του Δήμου. Για αυτό τον λόγο, ζητήσαμε από την Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τόσο το ερώτημα της προς τη Νομική Υπηρεσία, όσο και την ΟΜΟΦΩΝΗ, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Αν και έχουν παρέλθει πλέον των είκοσι ημερών, … φωνή βοώντος εν τη ερήμω !

Η εμπλοκή παραθεσμικών προσώπων, αλλά και η κατά βούληση ερμηνεία των Νόμων από τα ίδια παραθεσμικά  πρόσωπα, είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εμποροπανήγυρις της Ι. Μ. Φανερωμένης.

 Εξακολουθεί όμως να πλανάται το ερώτημα: υπάρχει  ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου, σύμφωνα με την οποία «συμμορφώθηκε» η Δήμαρχος Σαλαμίνας και δεν επέτρεψε εν τέλει να πραγματοποιηθεί εφέτος η εμποροπανήγυρις της Ι. Μ. Φανερωμένης, παραβαίνοντας, κατά την άποψη μας, τις διατάξεις του άρθρου 26, παρ. 1, 2 & 3 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α 118);

Υπάρχει, δηλαδή, ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, που εισηγείται στη Δήμαρχο Σαλαμίνας ότι «θα πρέπει η Μονή, η οποία είναι ιδιοκτήτης της περιοχής, να παραχωρήσει (με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα) χώρο στο Δήμο για 5 ημέρες και μόνο για να διεξαχθεί η εμποροπανήγυρις η οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του», σύμφωνα πάντα με αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου της Δημάρχου; (βλέπε σχετική ΕΔΩ)

Αν πράγματι υπάρχει η ανωτέρω γνωμοδότηση, γιατί η Δήμαρχος δεν την δημοσιοποίησε ούτε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε (ενώ δημοσιοποίησε έγγραφα ελάσσονος σημασίας);

Γιατί αρνείται πεισματικά, έστω και εκ των υστέρων, να την δημοσιοποιήσει;

Τι φοβάται; Αφού μάλιστα η δημοσίευση της θα βάλει τέλος στην έντονη πολιτική και όχι μόνο αντιπαράθεση, που έχει προκληθεί λόγω της ματαίωσης της εμποροπανήγυρης και θα αποκατασταθεί συνάμα η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια, η καθαρότητα και νομιμότητα της Δημάρχου ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

η κυρία Ρούλα Νάννου,  επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», εξελέγη Δήμαρχος Σαλαμίνας «ευαγγελιζόμενη» και υποσχόμενη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και με κεντρικό σύνθημα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».

Έχει ηθική και πολιτική  υποχρέωση να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου.

Εάν, όμως, δεν υφίσταται η ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Δήμου, η Δήμαρχος Σαλαμίνας έχει υποπέσει σε μείζον πολιτικό και ηθικό παράπτωμα. Η τυχόν ψευδής αναφορά  αποτελεί μείζον ολίσθημα για το αξίωμα της Δημάρχου.

Για αυτό πιστεύουμε, ότι στη περίπτωση αυτή, υπάρχει σοβαρό ζήτημα πολιτικής, ηθικής και νομικής τάξης.

Για αυτό πιστεύουμε, ότι στη περίπτωση αυτή, ένας δρόμος της απομένει μόνο. Αυτός της ΕΥΘΥΞΙΑΣ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Δημοτικός Σύμβουλος2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/19/2016 3:31 μ.μ.

  Ανώνυμος19/9/16 13:28
  Ο τσαβαρής είτε από ανικανότητα είτε από αντιπολιτευτικό μίσος πήρε στο λαιμό του την Ηγουμένη που τώρα κλαίει και οδύρεται γιατί δεν έχει λεφτά να πληρώσει το φως. Δεν άκουσε ούτε τον έμπειρο δικηγόρο που χρησιμοποιούσαν χρόνια και τον άλλαξαν με την άσχετη δικηγόρο που τους έφερε ο τσαβαρής. Ήταν αυτή που απείλησε τους δημ συμβούλους ότι θα έχουν ευθύνες αν δεν ψηφίσουν την κοινή πρόταση τσαβαράκου-Μονής. Τόση βαρύτητα είχε η απειλή της που ούτε Προσφυγή δεν έκανε κατά της απόφασης του ΔΣ ακολουθώντας τη συμβουλή του τσαβαράκου για να μη τους έρθει βαριά η σφαλιάρα από την Αποκεντρωμένη, και μετά τι θα ΄χανε να λέγανε !!
  Αγία Ηγουμένη, είναι καιρός να διώξεις από κοντά σου τους τσαρλατάνους και να εφαρμόσεις και εσυ το νόμο, εκτός κι αν τα παίρνεις σε μαύρα από τα μαύρα αυτών που σε καθοδήγησαν και ρήμαξαν το Δήμο. Δεν άκουσες ούτε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίνο που ήταν με το νόμο και σου έλεγε να συνεργαστείς με το Δήμο για να γίνει η εμποροπανήγυρη. Για να δούμε του χρόνου τι θα κάνεις, αν είσαι ακόμα Ηγουμένη βέβαια;
  Α, ξέχασα να σε ρωτήσω και κάτι. Μήπως σου είχε δώσει και σένα κανά κινητό ο τσαβαράκος ή ο δερτουζάκος από τα 100 που είχαν δώσει στους φίλους τους και χρέωναν με χιλιάδες ευρώ το Δήμο; Αν το ΄χεις ακόμα, στείλτο πίσω στη Δήμαρχο γιατί είναι περιουσία του Δήμου και μπορεί να πάς μέσα για κλεπταποδοχή. Αν πάλι δεν σου δώσανε ούτε 1 από τα 100 παράνομα κινητά, είναι καιρός να καταλάβεις πόσο θεοπαίχτες είναι.

  1.
  1. Ανώνυμος19/9/16 14:21
  Γερόντισσα κάνε πέτρα την καρδιά και διώξε τον απατεώνα!
  Είναι ικανός να πουλήσει ολόκληρο το μοναστήρι, χωρίς να το πάρεις είδηση!!!
  Απάντηση

  Ανώνυμος19/9/16 14:52
  Γράφει κάποιος με τα αρχικά Γ.Κ. " Αν η Νομική Υπηρεσία δεν προσυπέγραψε τις ενέργειες της Δημάρχου, γιατί να πιστέψω ότι η Δήμαρχος έπραξε τα νόμιμα? "
  Μα κύριε μου όποιος και να ΄σαι εσύ, πριν γράψεις αυτές τις μπούρδες γιατί δεν φρεσκάρεις τη μνήμη σου διαβάζοντας την ανακοίνωση της Δημάρχου που σε λίγες γραμμές τα γράφει όλα; Αν δεν είχε πράξει τα νόμιμα δεν θα δικαιωνόταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία προσέφυγαν πέρσι οι μικροπωλητές ρίχνοντας τις ευθύνες στο Δήμο. Αν δεν είχε πράξει τα νόμιμα τι νομίζεις, θα είχαν καθήσει με σταυρωτά τα χέρια οι 34 μικροπωλητές που φάγανε από 5.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας (σύνολο 170.000 ευρώ) και δεν θα έκαναν αγωγή κατά του Δήμου; Επειδή λοιπόν ο κ.Κοκκινίδης είναι νοήμων, αποκλείεται να έχει γράψει ο ίδιος την παραπάνω μπούρδα. Είναι κι αυτό μέρος της τσαβαρικής αλητείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεγάλες ανανεώσεις στην Ν.Δ του Κούλη Μητσοτάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.