Το “ΑΓKΑΘΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ“ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των κατοίκων της Σαλαμίνας και όχι μόνο. Είναι εδώ δίπλα στον πολίτη ανεξάρτητο δυναμικό να λέει πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να μας πουν, αλλά την κρύβουν πίσω από τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Λαθεμένες επιλογές και έωλες υποσχέσεις οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση του γηπέδου «ΑΙΑΣ»

 
Αγαπητοί Συμπολίτες,
 
με αφορμή τη πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, για την έναρξη των εργασιών συντήρησης στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ», αλλά και την απαράδεκτη εικόνα, που σήμερα παρουσιάζει το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
 
Α) το έτος 2013 και μετά από μια σειρά επαφών μου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, πετύχαμε και εξασφαλίσαμε επιχορήγηση (ΣΑ ΕΠ 085/19-12-2013) ΕΔΩ, τόσο για τη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ», όσο και τη συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»).
 
Β) στις 7-2-2014 και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ. Απόφασης 21/2014), ΕΔΩ αποδεχθήκαμε την ανωτέρω επιχορήγηση και εγκρίναμε την κατανομή της με 227.550 ευρώ για το Κλειστό Γυμναστήριο και 120.000 ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας.

Με αυτή την ενέργεια μας και σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου, είχαμε πετύχει, σε πρώτη φάση, να διαθέσουμε και να κατανείμουμε ανάλογα την ανωτέρω επιχορήγηση, ώστε να βελτιώσουμε τις ΑΜΕΣΕΣ ανάγκες των αναφερομένων αθλητικών χώρων, προκειμένου να καταστούν λειτουργικότεροι, εν όψει μάλιστα της έναρξης των πρωταθλημάτων και όχι μόνο.
 
Στη συνέχεια, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος και η νέα Δημοτική Αρχή μετά από μια σειρά άστοχων παρεμβάσεων, καθυστερήσεων, λαθεμένων πρωτοβουλιών και έωλων υποσχέσεων, με κορυφαία την «εγκληματική» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ. απόφασης 55/2015) ΕΔΩ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οικ. έτους 2014, με συνέπεια την απ ένταξη στην ουσία του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αμπελακίων», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, για λόγους που στερούνται σοβαρότητας, αφού και στη χειρότερη περίπτωση που δεν θα διεξάγονταν, σύμφωνα με την άποψη τους, αγώνες (χωρίς να συμφωνούμε εμείς με αυτή την άποψη) θα είχαμε μια σύγχρονη, τεράστια κλειστή «σάλα» για προπονήσεις όλων των αθλημάτων.
 
Δυστυχώς το «κακό» δεν σταμάτησε εδώ !!! Φτάσαμε στις 8-12-2015, όπου ο Υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής (αριθ. πρωτ. 215519/9-11-2015) και με σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σαλαμίνας και του ΑΚΟΙΠΟΠ, με την με αριθ. πρωτ. 126636/8-12-2015 ΕΔΩ απόφαση του ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ  την ΣΑ ΕΠ 085/19-12-2013, όπου σύμφωνα με την οποία:
 
__ ο προϋπολογισμός για το Κλειστό Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ» από 235.000 ευρώ (ποσό Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και ΑΚΟΙΠΟΠ) αυξάνεται στις 347.550 ευρώ !!! και
 
__  ο προϋπολογισμός για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ») από 138.000 ευρώ (ποσό Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σαλαμίνας και ΑΚΟΙΠΟΠ) μειώνεται στις 20.000 ευρώ !!!
 
Η Δήμαρχος και το Προεδρείο του ΑΚΟΙΠΟΠ το μόνο που έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα είναι η παντελής έλλειψη διεκδικητικής ικανότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι, από την ανάληψη των καθηκόντων τους, δεν έχουν «βάλει» ούτε ένα ευρώ στον χώρο του Αθλητισμού, για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, από νέες επιχορηγήσεις.
 
Προτίμησαν, για τους δικούς τους λόγους, την εύκολη λύση. Την ανακατανομή της έτοιμης και άμεσα διαθέσιμης χρηματοδότησης, που διεκδικήσαμε και πετύχαμε επί των ημερών μας. Επέλεξαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό – κόστος συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ») κατά 100.000 ευρώ και πλέον, αντί να ενδιαφερθούν και να «τρέξουν» για νέα και επί πλέον χρηματοδότηση για την συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ».
 
Ποιος σοβαρός και νοήμων άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι με 20.000 ευρώ, είναι δυνατό να συντηρηθεί το μεγαλύτερο Στάδιο του Νησιού, το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), ώστε να καταστεί κατάλληλο για προπονήσεις και διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων; Αυτή η ευτελής επιχορήγηση, μάλλον με ειρωνεία μοιάζει, παρά με καλοπροαίρετη πρόθεση για την συντήρηση του.
 
Μετά από όλα αυτά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, τόσο το Προεδρείο του ΑΚΟΙΠΟΠ, όσο και η Δήμαρχος, θα δώσουν, έστω  και τώρα,  τις απαραίτητες εξηγήσεις για αυτές τις επιλογές τους και φυσικά θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
 
Υποχρεούνται να βρουν ΑΜΕΣΑ λύσεις,  τόσο για το Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας (γήπεδο «ΑΙΑΣ»), ο αγωνιστικός χώρος του οποίου είναι παντελώς ακατάλληλος για χρήση, όσο  και για την αναβάθμιση των υπόλοιπων Αθλητικών χώρων, με προτεραιότητα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελακίων.
 
 
Γιάννης Τσαβαρής
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

                                                                                             Δημοτικός Σύμβουλος1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος9/30/2016 7:49 π.μ.

  Συγχαρητήρια στη Δήμαρχο για την διοργάνωση των φετινών Σαλαμινίων και του χρόνου ακόμα καλύτερα. Συγχαρητήρια και για τη σημερινή κινητοποίηση για το κλείσιμο της ΔΕΗ.
  Μια απορία όμως: Τα Σελήνια δεν ανήκουν στον Δήμο Σαλαμίνας;
  Και εξηγούμαι:
  Διαβάζαμε μήνες τώρα σε δελτία τύπου της Δημάρχου και της διαπαραταξιακής επιτροπής για την Κυνόσουρα τον αγώνα που έδωσαν για την εξαίρεση της Κυνόσουρας από τη παραχώρηση, για κάποια ρημαδοακτογραμμή και ότι έσωσαν τελικά την Κυνόσουρα.
  Διαβάζοντας τον Νόμο 4404/2016 Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13 Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις καταλαβαίνουμε εύκολα τι έσωσαν και τι δεν έσωσαν.
  Διαβάζουμε όμως και ότι στα ΣΕΛΗΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 2 ΠΛΩΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ !!!!!!!!!!!!
  Η Δήμαρχος ή έστω ένα μέλος της διαπαραταξιακής δεν το πρόσεξε στα τόσα πέρα δώθε στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Υπουργείο; Υποτίθεται ότι είχαν στα χέρια τους το σχέδιο της σύμβασης.
  Έστω και εκ των υστέρων δεν το είδαν; Και γιατί μέχρι σήμερα δεν μιλά κανείς για αυτό το θέμα. Ούτε η Δήμαρχος ούτε κανένα μέλος της διαπαραταξιακής
  Προφανώς για όλους αυτούς η Κυνόσουρα και η Ιστορία μας είναι πιο πιασάρικο θέμα από την καταστροφή των Σεληνίων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ κάθε αναγνώστης μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.

Ωστόσο δεν σημαίνει ότι τις απόψεις του κάθε σχολιαστή τις υιοθετούμε.

Οι διαχειριστές του blog διατηρούν το δικαίωμα αν πέσει στην αντίληψη τους υβριστικά σχόλια που θίγουν ανθρώπινες αξιοπρέπειες, να διαγράψουν τα σχόλια αυτά.

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάποιο σχόλιο που σας συκοφαντεί η σας εκθέτη επικοινωνήστε μαζί μας στο email agkathi.salamis@yahoo.gr αναφέροντας μας ποιο σχόλιο σας αφορά και σε ποια ανάρτηση έχει δημοσιευθεί.

Ευχαριστώ.